Next Generation Emulation banner
341 - 360 of 418 Posts
Potrzebuję pomocy, ludzie. Próbuję uruchomić moje kody do gry Mana Khemia 2: Fall of Alchemy. Mój plik pnach wygląda tak:
gametitle=Mana Khemia 2:Fall Of Alchemy [SLUS 218] (U)
comment=Lee4
//Master code
patch=1,EE,9AEEA0B5,word,257BA8B8
//Max attack
patch=1,EE,0AD2CAA7,word,000003E7
//Infinity AP
patch=1,EE,0ACB44A7,word,00004000
I zawsze dostaję błąd "don't send". Co jest nie tak?
Używam PCSX2 w wersji 0.9.6

Problem!

Próbuję zrobić patch do Monster Hunter 2 (j), problem w tym, że... wszystkie 3 kody główne, które znalazłem, zawierają F lub 9 jako początkową literę/cyfrę.

Jak mam dodać te patche do pcsx2?

Proszę o odpowiedź, jeśli ktoś wie (jeśli mógłbyś zamieścić kod główny bez F lub 9, byłbym wdzięczny)

hmm..

spróbuj użyć ,extended, pośrodku zamiast ,word, .
Nadal otrzymuję ten sam błąd:

XML loader zwrócił błąd, próbuje załadować pnach...
tytuł gry: Monster Hunter [SLMP 6621] (J) [2F0E94A1]
numer poprawki: 3
vtlb miss : addr 0xD03BDA08, mode 1

--

to mówi w dzienniku pcsx2, kiedy się zawiesza, dzięki za próbę pomocy, bardzo to doceniam, siedzę nad tym już od kilku dni

Kolejna nieudana próba...

Próbowałem użyć kodu głównego (RAW) i jednego z innych "kodów" (RAW) z codebreakerem, również się zawiesiło...

Proszę o pomoc

Dodałem je ponownie i zmieniłem wszystkie wpisy na rozszerzone i zadziałało! Mam nadzieję, że reszta też zadziała! WIELKIE DZIĘKI za radę Silenus!

Doh

You don't need master codes with PCSX2.
Chyba żartujesz? Spędziłem ponad 10 godzin próbując uruchomić kod główny, a ty mówisz, że go nie potrzebuję? Hahaha, och ta ironia...

No cóż, dzięki za to, stary, chciałbym, żebyś tu był wcześniej dzisiaj hahaha..

Śmiało, śmiej się z mojej rozpaczy ;)

Dzięki za pomoc, chłopaki, teraz w końcu będę mógł zagrać w tę grę tak, jak należy (mam nadzieję, chyba że inne patche mnie wkurzą, odpukać)

Pozdrawiam z Szwecji
// Robin

Włóczęga..

Jeśli inne kody się u ciebie psują, zawsze możemy ci pomóc i zobaczyć, czy możemy je dla ciebie naprawić. :)
Cieszę się to słyszeć, jestem początkującym w dodawaniu łatek do pcsx2.

Jestem ciekaw tego kodu:

--
Kod rejestru gildii:
005D7186 00000001

Umożliwia tworzenie/ulepszanie broni/zbroi z trybu online.
Uwaga: będziesz HR1 z 0 HRP.
--

Teraz, żeby na to odpowiedzieć, chyba musiałbyś znać grę, ale.., w każdym razie.. Dodałem ten kod i nie wiem, jak sprawdzić, czy działa.

Ma on dodawać więcej opcji do kowala, aby można było tworzyć i ulepszać broń do punktu, który zwykle działał tylko online, ale nie wiem, czy odblokowuje więcej w miarę wzrostu rangi łowcy, czy coś w tym stylu (ponieważ nie zauważyłem żadnej różnicy na początku gry).

W każdym razie widzisz tę notatkę: "będziesz HR1 z 0 HRP" Domniemam, że dostajesz je z postępów w grze (grałem tylko w MH1 wcześniej, wziąłem tę grę, gdy użytkownik stworzył angielską łatkę).. i jeśli zdam sobie sprawę po 10+ godzinach gry, że kod nie działa i muszę go ponownie zastosować.. nie byłoby miło zresetować te statystyki.

Jeśli łatka się ładuje, czy zawsze działa? Możliwe, że ktoś napisał kod dla zupełnie innego "cheatu", ale w przeciwnym razie gra powinna się zawiesić, jeśli wpiszę jakiś bzdurny kod, prawda?

Po prostu próbuję sprawdzić, czy kody, które dodałem, działają, ale trudno mi to udowodnić (poza tym, że gra w końcu ładuje się z dodanymi łatkami).

Mam nadzieję, że to ma jakikolwiek sens :evil:

// Robin

Jeśli łatka się załaduje, nie oznacza to, że automatycznie działa. Czasami kody się ładują, ale tak naprawdę nie działają. Ta szansa zawsze istnieje. Niestety nie wiem, co kod ma robić, ani nie mam gry, żeby to przetestować, więc tak naprawdę nie mogę ci w tym pomóc.

Mówi się, że możesz tworzyć broń i zbroje z trybu online, więc przypuszczam, że powinieneś móc tworzyć broń i zbroje, które są zwykle tylko dostępne w trybach online z włączonym kodem.

Sprawdź stronę internetową, aby zobaczyć, które zbroje są dostępne tylko online, a następnie sprawdź, czy możesz je stworzyć offline. Jeśli możesz je stworzyć, wiesz, że kod zadziałał.

Edycja:
Ups, już wspomniałeś, że działa to z rzeczami, o których wspomniałem.

Zgaduję, że działa to z twoją obecną rangą łowcy. (Nie grałem w tę grę, ale mój znajomy tak).
Być może im wyższą rangę zdobędziesz, tym więcej sprzętu stanie się dostępnych. (Zwykle tylko sprzęt online).

HR1 .... Ranga łowcy #1? Oznacza to, że będziesz najlepszym łowcą, ale nie będziesz mieć żadnych "HRP" Hunter Ranking Points?

Zgaduję, że to właśnie to oznacza.

:)
Hej, dzięki za twoją opinię, stary. Naprawdę mam nadzieję, że ranga łowcy 1 nie oznacza, że jestem łowcą nr 1, ponieważ to zabierze mi część gry (chyba?).

Próbuję skontaktować się z gościem, który początkowo opublikował kod (fora gamefaqs/gamespot), ale jak dotąd bezskutecznie.

Myślę, że myślałem, że cała broń/zbroja będzie możliwa do stworzenia od samego początku z tą aktywowaną łatką, a opcje kowala są takie same jak przed dodaniem łatki. BYŁOBY o wiele lepiej, gdyby były dodawane stopniowo w miarę gry, po prostu nie myślałem, że tak to zadziała.

Obawiam się, że granie w grę do przodu to jedyny sposób, aby sprawdzić, czy łatka faktycznie działa, mam nadzieję, że będę mógł dodać poprawną łatkę później (jeśli ta nie zadziała) bez wpływu na zapis, który mam.

Naprawdę, naprawdę nie mogę się doczekać, żeby zacząć grać, miałem ten dziwny "sen", żeby mieć kaburę na broń* i móc wyciągać i wkładać broń z powrotem bez konieczności atakowania, gdy ją wyciągasz. I w MH2 możesz to zrobić!! YEAH, haha :wub:

Chcę po prostu wszystko skonfigurować, żeby móc cieszyć się grą i nie martwić się łatkami i tym podobnymi.

Poza tym nie mam pojęcia, jak używać zaawansowanego modyfikatora zadań (kolejna łatka, którą chcę sprawdzić, czy działa), powinieneś umieścić ekwipunek w określonych slotach, aby zmienić zadania, które otrzymujesz od NPC, na zadania tylko online.

Ale to również pytanie, na które może odpowiedzieć tylko osoba, która grała w grę, mam nadzieję, że ktoś pojawi się z tymi informacjami.

Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź na moje posty xRyudo!

Edycja: Głupi ja, powinienem był założyć nowy wątek zamiast narzekać tutaj hehe.. myślę, że teraz to zrobię.

// Robin

ok, po raz pierwszy robię plik pnach dla Final Fantasy XII International, ale wydaje się, że nie działa, ciągle dostaję błędy i emulator się zawiesza.

Oto jak zrobiłem swój:
komentarz=Codebreaker
tytuł gry=Final Fantasy XII International
łatka=1,EE,1104e734,słowo,265d9c97
łatka=1,EE,4973c849,słowo,02549d07
łatka=1,EE,69976233,słowo,a3a7e05d
łatka=1,EE,553d8b85,słowo,d94fe98c

i te kody są odszyfrowane z tej strony
Final Fantasy 12 International na Pcsx2+cheat - Wideo

pomoc? @.@;
wiem również, że nie trzeba wpisywać nazwy kodów, dlatego się tym nie przejmowałem.
dziękuję

Pomoc MH2

Hej, jestem dość nowy na forach, ale każdy musi od czegoś zacząć :D.
Zatem: Mam PCSX2, działa świetnie, wszystko.
Mam Monster Hunter 2 JPN, z angielską łatką do niego, która też działa świetnie.
Spróbowałem więc zrobić do tego łatkę z kodem na pieniądze, ale nie zadziałało...
Próbowałem to zrobić za pomocą: CB2crypt;omniconvert, a kod nie działa. Log konsoli mówi, że ładuje plik łatki, ale kod po prostu nie działa :/.
Moja łatka:
Code:
gametitle=Monster Hunter 2 [SLPM 6621] (J) [2F0E94A1]
comment=Patch by Szentii
//Money
patch=2,EE,23389157,word,5D37DDAB
Dwa kody z ich strony:
Z: 9999999
1CCCCDE8 14BE598C

9.999.999 z
205D4AC0 0098967F

Te dwa, ten dolny to RAW, albo nie wiem, proszę o pomoc, dostaję szalu, zmarnowałem już na to 4 godziny :B
Dzięki -Szentii

Mężczyźni. Ten samouczek jest niekompletny dla nowicjuszy takich jak ja. To znaczy, wiesz, instrukcje są "łatwe" dla geniuszy, ale widzisz..... Mężczyźni, rozczarowani.

341 - 360 of 418 Posts