Next Generation Emulation banner

1 - 20 of 20 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
ok i read the faq and got no help from that, i emailed a project member he told me to use a windows 2000's compatible cd-rom plugin, that didn't work ether.
i just want to know if anyone has had a problem with espxe and windows xp.
 

·
Registered
Joined
·
2,091 Posts
no problems here either and I've been running ePSXe in XP for sometime now.
what is the specific problem you are expirencing? if you don't have enough room on your hardrive to make an ISO, you might want to give pete's CDT 1.7 a try, just be sure to disable CDDA in the sound options.
 

·
Registered
Joined
·
2,162 Posts
or try installing Force ASPI, since XP doesn't have an ASPI layer included at all.

I use the internal ePSXe cdrom plugin, it gives me the best performance on XP.
 

·
Registered
Joined
·
39 Posts
If you just upgraded to WinXP, you have to delete the registry settings for EPSXE. once you do, when you load EPSXE, the configuartion wizard will load up. go through the configuration, using Petes 1.7 CD Rom plugin, and you should be set to go
 

·
Registered
Joined
·
349 Posts
You might also have problems if you use a Voodoo 3 (4,5) card.

The 3dfx Drivers Windows XP provides are not working correctly.

You can find better (although not official) drivers on the net.

You will get some strange error messages, but it will work 100%.
 

·
Registered
Joined
·
34 Posts
Windows XP

I have been running ePSXe on XP since the beta release. The only problem I had was with the cd plug-in. You will need to use the internal cd plug-in. If this does not work try uninstalling and reinstalling. Hope this helps.

Merlin;)
 

·
Registered
Joined
·
216 Posts
Well, I've tested the Voodoo XP drivers to work fine in ePSXe, although, it may crash your PC at random (rare) and crash when quitting or changing display modes, and Alt + Tab is not possible either. At least Glide works, put it that way.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #10
ok it crashs saying no aspi layer found.
and xp won't let me install any iso makeing program for some odd reason.
no i did a full install
 

·
Nintendo Zealot
Joined
·
1,425 Posts
I've just installed xp today and epsxe worked fine with none of these force aspi updates..
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #13
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
thank you prafull that force aspi stuff works.
i needed a working emulator because my older brother is barrowing my playstation.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
damn windows xp

hey im trying to run epsxe in win xp and every time i try and configure it i get a error message that reads: epsxe.exe - entry point not found. the procedure entry point smapls_ip_ebp_20 could nto be located in the dynamic link library kernel32.dll.

anyone else had this problem or have any suggestions as to whats going on with my machine i would appreciate the help.
 

·
Nintendo Zealot
Joined
·
1,425 Posts
hey im trying to run epsxe in win xp and every time i try and configure it i get a error message that reads: epsxe.exe - entry point not found. the procedure entry point smapls_ip_ebp_20 could nto be located in the dynamic link library kernel32.dll.
Err I know I said above that it ran fine for me and it did untill I tried using PEC at which point it freaked and I had to remove epsxe to stop an error message which said something like "some important gpu plugin stuff is missing and your emu will crash now"
Now when reinstalling manually or with the installer I also get that error..
Any ideas anyone ?
Im going to remove all traces of epsxe from the registry and see if that solves it but I still could use some help with that error/and the PEC error please
JAZ
 

·
Registered
Joined
·
5,442 Posts
Originally posted by TrueKaiser
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
thank you prafull that force aspi stuff works.
i needed a working emulator because my older brother is barrowing my playstation.
You are most welcome dude. :)

I wonder why I didnt saw that post earlier.
 

·
Registered
Joined
·
9,506 Posts
Re: damn windows xp

Originally posted by valeryan
hey im trying to run epsxe in win xp and every time i try and configure it i get a error message that reads: epsxe.exe - entry point not found. the procedure entry point smapls_ip_ebp_20 could nto be located in the dynamic link library kernel32.dll.

anyone else had this problem or have any suggestions as to whats going on with my machine i would appreciate the help.
Same problem as above just a differnet error message. Install the aspi layer as linked above. (At least that works on my win 2k box)

I think we have a pattern forming here ;)
 

·
The Nexus of a Crisis, and The Origin of Storms
Joined
·
767 Posts
A bit off and a bit on topic...

Greetings,

First, Im glad to see that ePSXe works with winXP. I am about ready to format my harddrive, and intend to load a new operating system (tired of win98 and all its faults)

One thing that troubles me specifically is the lack of performance of my All In Wonder Radeon under winXP. From the benchmarks I saw sometime ago, it took quite the performance hit. Does anybody know if this has changed at all recently?

Last, CIoud, did you draw that picture yourself? If you did, you are one hell of a talented artist, and I would love to see more of your work. Got an URL?


Sincerely,
TastEPlasma
 
1 - 20 of 20 Posts
Top