Next Generation Emulation banner

1 - 20 of 157 Posts

·
Registered
Joined
·
836 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Hi i read some posts in the other compat thread about updating it and the topic starter not comming back. I will update this list when ever a new come come up and change game status's if they change.
Do not post any game that has small graphics bugs or any small and very low priority problems, the Dolphin emulator is not perfect
If possible stick this please! :)

This is a list of game that are not playable, really bad graphics problems, or just crash at boot, or have random crashes, or a bug that makes the game unbeatable.

[How To Report Issue]
Please report any broken or very buggy games that are not this list:
PLEASE POST YOUR INFORMATION IN THIS FORM! (don't need to include the stars)

-*Game Title*: *reason* {reported by *your profile name*}
--Revision *#*, *x86 or x64*, *OpenGL or Direct3D*, *CPU type*, *OS version*, *Audio Plugin*, *Input Plugin

or also what bugs have been fixed in new revisions of Dolphin.



I'm listing the games in alphabetical order...



Balls of Fury PAL: {reported by jonemon1}
EmulationStateId = Broken
It says "Please insert Balls of Fury game disc".
--Revision 1166 [all revisions really], x86/x64, OpenGL and DX9, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Baroque: {reported by chrrox}
EmulationStateId = In Game
Goes in game but you will have a seizure trying to play the game as it looks like a constant strobe light is on the screen.
--Revision SVN 1130, x86, OpenGL, GeForce 7950, Windows XP , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1

Updates - SVN r1172:
Random crashes and screen is having a seizure.


Battalion Wars 2 PAL: {reported by Vaporizer}
EmulationStateId = Perfect
In game with good graphics and sound but nunchuck needed.
--Revision 1180, x64, OpenGL, Windows Server 2008/XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Bleach: Shattered Blade: {reported by chrrox}
EmulationStateId = Perfect
Fully playable with sound at full speed (can not save game)
--Revision SVN 1172, x86, OpenGL, GeForce 7950, Windows XP , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Bust-A-Move: {reported by Gnen}
EmulationStateId = Perfect
Fully playable with sound at full speed.
--Revision SVN 1210, x86, OpenGL, GeForce 8800GT, Windows XP SP3, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Captain Rainbow NTSC-J
: {reported by RockmanForte}
EmulationStateId = Playable
You will have to disable Dual Core or it won't show up at all. Graphics are not perfect.

Updates - R1219: {reported by RockmanForte}
Title screen show for the first time but freezes.

Updates - R1274: {reported by RockmanForte}
Playable at last. Revision SVN 1274. The graphics is not perfect.


Castlevania Judgement USA: {reported by RockmanForte}
EmulationStateId = Playable
Everything is perfect in Dolphin rev 1230 and save works! In game graphics looks fine to me and great speed. You can use gamepad. freezes in vs and training.
--Revision SVN 1230, x64, OpenGL, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Call of Duty: World at War (PAL)
: {reported by TomskDiver}
EmulationStateId = Broken
After copyright screen, PANIC! message: "stwcxd - suspicious instruction"
--SVN R1312, x86, OpenGL, Intel Core 2 Duo E4600 2.4 GHz, Windows XP, DSP-HLE, Wiimote Plugin


Disaster - Day of Crisis PAL
: {reported by ChaosHeart}
EmulationStateId = Perfect
Video Intro works with sound. In game with good graphics and sound but nunchuck needed. Little error for black screen in the bottom is fixable in Game, > Options > Adjust Screen.
Revision 1177, x86, OpenGL, DSP-HLE Plugin, Windows Vista, Wiimote Test 0.1


Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3
: {reported by locazoo}
EmulationStateId = Playable
It's like blue filter in the screen (exept for the intro video, the colours are normal).
Plays music and some sounds. Runs slow in the menu but playable.must use gamecube controls.
--SVN R 1590 x64, OpenGL, Windows Vista, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Face Breaker:
{reported by chrrox}
EmulationStateId = Other
Goes in game and plays around 10fps. No menues, so you must get to the fight by guessing. Will randomly lock up in game.
--Revision SVN R1180, x86, OpenGL, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Far Cry Vengeance:
{reported by synapze}
EmulationStateId = Other
Loads Intro Movie. Gets to "Start" Menu then hangs. (Sound works great the entire time)
--Revision SVN R1180, x86, OpenGL, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Fire Emblem: Radiant Dawn NTSC
: {reported by adaml75}
EmulationStateId = Perfect
Goes in game, plays music (but no battle sounds). Pretty good speed (30 fps on Quad 6600). Doesn't save game, says it's impossible to save. Has some annoying graphical glitches (especially when casting spells). Almost playable overall, doesn't hang anywhere (but didn't spend much time on it).
--SVN R 1172, x64, OpenGL, Windows Vista, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Final Fantasy Fables: Chocobo's Dungeon:
{reported by chrrox}
EmulationStateId = Playable
Goes in game now graphic glitches.
--Revision SVN 1590, x86, OpenGL, GeForce 7950, Windows XP , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Fun Sports Ice Hockey PAL:
{reported by solidesnake}
EmulationStateId = Perfect
Nunchuck works perfect. Speed is perfect with Dual Core, Dynarec and Idle skipping turned on. Sound is perfect, little noise in game.
Revision 1212, x86, OpenGL/DirectX, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Gintama Banji Oku Chuubu JAP
:
EmulationStateId = Broken
This game unfortunetly just doesn't show anything , just hangs, (black screen).
--Revision 1230/1239/1272/1292 x86, OpenGL, DSP-HLE Plugin, Wiimote Plugin


Ghost Squad:
{reported by chrrox}
EmulationStateId = Perfect
--Revision SVN 1093, - x64, - Windows Vista/XP, - OpenGL, - DSP-HLE Plugin, - Not reported, - Wiimote Test 0.1


Harvest Moon: Magical Melody PAL
: {reported by jonemon1}
EmulationStateId = Other
Intro.
--Revision SVN 1166, x86, Direct3D, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


House of the Dead 2 & 3
{reported by chrrox}
EmulationStateId = Perfect
100% perfect at full speed with sound and save game.
--Revision SVN 1172, x86, OpenGL, GeForce 7950, Windows XP , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1

Updates - R1219 {reported by RockmanForte}
House of the Dead 3 works fine but House of the Dead 2 have an error panic and also after your shell is empty. You cannot reload it. It is very difficult to reload your shotgun.


Kororinpa PAL
: {reported by Super Nest}
EmulationStateId = Other
Doesn't pass the title screen in 1230 (and former releases). It says: "Press start button" but nothing happens. Lots of glitches too.
--Revision SVN 1230, x86, OpenGL, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Link's Crossbow Training NTSC-U
: {reported by RockmanForte}
EmulationStateId = Ingame
Playable and no graphics errors, but Wiimote is inaccurate and you can't shoot below, which makes it more difficult. Nunchuck is emulated!
--Revision SVN 1219, x64, OpenGL, GeForce 8800GT, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1



Mario Kart Wii PAL/NTSC-U
: {reported by Bianc0neri}
EmulationStateId = Playable
look at link for all info:http://forums.ngemu.com/dolphin-discussion/114909-wii-mario-kart-wii-official-thread.html
--Revision SVN 1122, x86, OpenGL, Windows Vista , DSP-HLE Plugin, AMD Athlon 64 X2 5600+ 2.8GHz, Wiimote Test 0.1



Mario Party 8 PAL
: {reported by Bianc0neri}
EmulationStateId = Ingame
No panicmessages at boot anymore as the previous revisions. When I'm ready for playing the game after selecting character and stage, the game crashes, resulting in a memory error. You can browse around menus, but you can't play.
--Revision SVN R 1157, -x86, - Windows Vista, - OpenGL, - DSP-HLE Plugin, - AMD Athlon 64 X2 5600+, - Wiimote Test 0.1

Updates - SVN 1172:
Sound is working just fine and clear with shiny sound effects. But, you still can't create a save file. It's resulting in this panicmessage: "CWII_IPC_HLE_Device_fs::IOCtl: ni 0x2".


Mario Strikers Charged Football NTSC-U/PAL: {reported by RockmanForte}
EmulationStateId = Playable

Updates - SVN R1230 {reported by ChaosHeart}
Works perfect in Dolphin rev 1230, but without save.
Game intro: very good quality, but no sound.

In game: Graphics is perfect. Full speed at 30-40 FPS and the nunchuk is emulated with this steering buttons 2, 4, 6, 8 on numpad.
"S" hits the enemy, "A" pass the ball, "B" shoot or mega shoot, "C" uses item.
--Revision SVN 1230, x86, OpenGL, GeForce 8800GTX, Windows Vista Ultimate, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1 (extension connected)


Metal Slug Anthology:
{reported by chrrox}
EmulationStateId = Other
Intro plays at full speed with sound then crashes.
--Revision SVN 1130, x86, OpenGL, GeForce 7950, Windows XP , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Metroid Prime 3: Corruption NTSC:
{reported by daxstu}
EmulationStateId = Status: Title Screen/Menus

Lots of graphical corruption on the title screen[flickers like hell], and pops up an error about save data[I think, it's garbled so I can't read it, but I think I saw the word save in it]. There's also some laggy and choppy music coming out on the title screen.


Monopoly Wii:
{reported by chrrox}
EmulationStateId = Broken
Gives an error just trying to boot.
--Revision SVN 1130, x86, OpenGL, GeForce 7950, Windows XP , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


My Sims Kingdom:
{reported by Player594}
EmulationStateId = Perfect
The game works great. Controls are spot on and graphics are near perfect. Sound is missing, voices and a few background sounds. Controls works fine too. Game saves fine.
--Rev 1219 , x86, OpenGL, P4 3.2 HT, XP Home, HLE, N-Joy


Naruto: Clash of Ninja Revolution 1:
{reported by chrrox}
EmulationStateId = Other
Both play nearly perfect in game with full(?) speed. Some textures are messed up, but if you reload the screen they will be normal after. "Sometimes when doing a match, the time runs out before it even began."
--Revision SVN 1130, x86, OpenGL, GeForce 7950, Windows XP , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Naruto: Clash of Ninja Revolution 2:
{reported by chrrox}
EmulationStateId = Other
Works except for story mode with sound only. Minor GFX glitches. You can save if you let it hang the system while saving one time, then have it recreate the save data and it works.
--Revision SVN 1172, x86, OpenGL, GeForce 7950, Windows XP , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Okami:
{reported by ninpo}
EmulationStateId = Other
Boots up, goes into the saving in progress screen then screen goes all white and crashes with no error messages. Also, fps counter is really low on the saving in progress screen.
--Revision SVN 1097 & 1109, x86, OpenGL, Intel Core 2 Duo 2.4GHz, Windows XP , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1

Updates - SVN R1172: {reported by RockmanForte}
Okami is now ingame, but nunchuck is needed.

Updates - SVN R1219: {reported by RockmanForte}
Ingame, Nunchuck emulated, black screen, a flash white at once then press + to skip and got an error panic!
"Read from Invalid memory region (0x4e800128). There is no way to recovery from this error, so Dolphin will now exit. Sorry!"

Updates - SVN R1240:
Breaks after starting new game and first scene, no graphics in scene.
--Revision SVN 1240, x86, OpenGL, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


One Piece: Unlimited Cruise
{reported by chrrox}
EmulationStateId = Broken
TLB error.
--Revision SVN 1172, x86, OpenGL, GeForce 7950, Windows XP , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Onechambra Revolution [NTSC] (JAP):
{reported by chrrox}
EmulationStateId = Perfect
Plays great with sound at perfect speed. Game saves no problem. Occasional GFX glitches.
--Revision SVN 1172, x86, OpenGL, GeForce 7950, Windows XP , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Prince of Persia: Dual Sword NTSC:

EmulationStateId = Broken
Since revision 1194, it stops at the nunchuck request, then Dolphin crash.
--Revision SVN 1216, x86, Windows XP SP3, OpenGL and Direct3D, Q6600, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Rayman Raving Rabbids 2 PAL:
{reported by RazLaron}
EmulationStateId = Perfect (for me)
Have problems to create a save and doesn't like DirectX (graphic bugs). Although that situation, we can play in OpenGL with all textures and even we don't have nunchuk we can play, thanks to the possibilities of the game (alternative). Good frame rate. Sound: Only some noises. I advise to enable Dual Core and maybe Idle Skipping.
--Revision SVN 1166, x86, OpenGL, Windows Vista , DSP-HLE Plugin, Intel Dual Core 2 DUO 1.87Ghz, Wiimote Test 0.1


Rayman Raving Rabbids TV Party PAL:
{reported by TomskDiver}
EmulationStateId = Broken
On loading... PANIC! message: "IPC CommandDisconnect: WiiMote emulation is out of sync..."
--SVN R1312, x86, OpenGL, Intel Core 2 Duo E4600 2.4 GHz, Windows XP, DSP-HLE, Wiimote Plugin


Resident Evil: The Umbrella Chronicles:
{reported by beatlep}
EmulationStateId = Ingame
--Revision SVN 1093, - x64, Windows Vista/XP x64, - OpenGL, - DSP-HLE Plugin, - Not reported, - Wiimote Test 0.1
crashes at the control panel in level.

RTL Winter Sports 2008:
{reported by omegadox}
EmulationStateId = In Game
Fifo_CPUWritePointer out of bounds during some scene intro
--Revision SVN 1094, x64, OpenGL, AMD Phenom, Windows Vista, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Simple Series Volume 1
{reported by chrrox}
EmulationStateId = Perfect
Perfect with sound and full speed.
--Revision SVN 1172, x86, OpenGL, GeForce 7950, Windows XP , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Simple Series Volume 5
{reported by chrrox}
EmulationStateId = Broken
Has TLB error.
--Revision SVN 1172, x86, OpenGL, GeForce 7950, Windows XP , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Simple Series Volume 6
{reported by chrrox}
EmulationStateId = In Game
Plays slow with perfect sound in interp mode.
--Revision SVN 1172, x86, OpenGL, GeForce 7950, Windows XP , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Spyro: Eternal Night:
{reported by omegadox}
EmulationStateId = Ingame
Need nunchuck.
--Revision 1094, x64, OpenGL, AMD Phenom, Vista, HLE, Wiimote


Sonic and the Secret Rings [PAL]
: {reported by Super Empra}
EmulationStateId = Perfect
Got past the menu screen and the game plays fine at a good speed and with clear sound. This game is fully playable.
--Revision 1180, x86, OpenGL, Intel Core 2 Duo 2.40GHz, Win XP Pro, DSP-NULL, Wiimote Test 0.1


SOUL CALIBUR Legends

playable with 1882
Some gliches and wiard color probs but playable
Sword is flickering but uncheck optimized quantizers make sword fully visible but some weird glitches appeared
No sound in CG movies , when in game saund is work bun out of sync , sometimes FX is missing


Soul Eater Monotone Princess JAP:

EmulationStateId = In Game
Almost perfect sound, but with small noise. It hangs after the first three tutorials.
--Revision 1230/1239/1272/1292, x86, OpenGL, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Sonic Riders: Zero Gravity NTSC:
{reported by synapze}
EmulationStateId = Perfect
Game works perfectly average between 10-30fps, full sound.
--Revision SVN R1180, x86, OpenGL, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Sonic Unleashed NTSC:
{reported by yaad}
EmulationStateId = Ingame
Cannot get past first level. Stuck on loading screen
--Revision SVN 1239 (also on 1240), x86, OpenGL, Radeon HD4850, Windows Vista Home Premium, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Star Wars: Clone Wars PAL:
{reported by aintemp}
EmulationStateId = Other
Nunchuk needed. Quantizers OFF. OK in menus until dolphin crash when going in-game,
--Revision SVN 1178, x86, OpenGL, Geforce 8800GTS, Vista, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Star Wars: The Force Unleashed PAL:
{reported by Vaporizer}
EmulationStateId = Broken
In game with good graphics and sound but nunchuck needed.
--Revision 1180, x64, OpenGL, Windows Server 2008/XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1

Updates - R1195 {reported by aintemp}
Nunchuk needed. OK in menus until dolphin crash when going in-game.
--Revision SVN 1195, x86, OpenGL, Geforce 8800GTS, Vista, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1

Updates - R1312 {reported by TomskDiver}
Dolphin crashes.
--SVN R1312, x86, OpenGL, Intel Core 2 Duo E4600 2.4 GHz, Windows XP, DSP-HLE, Wiimote Plugin


Super Fruit Fall:
{reported by jonemon1}
EmulationStateId = Perfect
It's playable and does save and load fine, but you need to disable Dual Core and Idle Skipping for these features to work.
--Revision SVN 1122, x86, Direct3D, GeForce 7950, Windows XP, DSP-Null, Wiimote Test 0.1


Super Paper Mario PAL:
{reported by Bianc0neri}
EmulationStateId = Other
The game crashes under the introduction/beginning. It turns black after some scences, but no crash and no errormessage.
--Revision SVN R 1092, -x86, - Windows Vista, - OpenGL, - DSP-HLE Plugin, - AMD Athlon 64 X2 5600+, - Wiimote Test 0.1

Additional information: This game is also saveable after R1086.

Updates - SVN 1172:
Super Paper Mario intro and beginning now has clear sound. But it's still locks up during beginning before you're getting to the actual gameplay.


Super Smash Bros. Brawl NTSC:
{reported by daxtsu}
EmulationStateId = ingame



Tales of Symphonia: Dawn of the new world
{reported by chrrox}
EmulationStateId = In Game
Game is 60fps in battles and between 30 - 45 out of battle, with sound. Cannot save in game and freezes after the second battle. (The sound loops).
--Revision 1180, x86, OpenGL, Dolphin HLE, Wiimote Test 0.1


Tenchu 4 JAP:

EmulationStateId = In Game
This game plays fine with SVN r1259. Dual Core disabled. Idle Skipping enabled. Using Dolphin OpenGL and DSP-HLE. Use projection hack before r945 to see on screen instructions. The game freezes after you win the first mission.
--Revision SVN 1259, OpenGL, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


The Legend of Zelda: Twilight Princess:
{reported by chrrox}
EmulationStateId = Playable
Controlls work.DC unstable SC works. No sound.
--Revision SVN 1590, x86, OpenGL, GeForce 7950, Windows XP , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Tiger Woods 08 NTSC:
{reported by aintemp}
EmulationStateId = Perfect
Sound works. Wiimote seems OK. Only text missing or misplaced.
--Revision SVN 1178, x86, OpenGL, Geforce 8800GTS, Vista,DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Tiger Woods 09 PAL:
{reported by aintemp}
EmulationStateId = Other
Freezing at the main title.
--Revision SVN 1178, x86, OpenGL, Geforce 8800GTS, Vista, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Trauma Center: New Blood:
{reported by chrrox}
EmulationStateId = Broken
Hangs trying to load, no error.
--Revision SVN 1172, x86, OpenGL, GeForce 7950, Windows XP , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Wario Land: Shake It:
{reported by beatlep}
EmulationStateId = Perfect
The game is fully playable with sound using OpenGL. DirectX has some graphics artifacts.
--Revision SVN 1171, - x64/x86, - Windows Vista/XP, - OpenGL, - DSP-HLE Plugin, - Wiimote Test 0.1


Wii Music PAL:
{reported by Bianc0neri}
EmulationStateId = Broken
The game is booting fine. I'm creating a save file, and then Dolphin hangs.
--Revision SVN 1172, x86, OpenGL, Windows Vista , DSP-HLE Plugin, AMD Athlon 64 X2 5600+ 2.8GHz, Wiimote Test 0.1


Wii Play PAL:
{reported by jonemon1}
EmulationStateId = In Game
You must disable the optimize quantizers. Has some graphical issues and I can use the Mii that's inside my Wiimote.
--Revision SVN 1166, x86, Direct3D, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Wii Sports PAL:
{reported by jonemon1}
EmulationStateId = In Game
You must disable the optimize quantizers. Has some graphical issues and I can use the Mii that's inside my Wiimote.
--Revision SVN 1166, x86, Direct3D, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Wario Ware: Smooth Moves

EmulationStateId = Perfect
Sound is perfect. In game 45fps. Has minimal graphical issues in some games.
--Revision SVN 1259, x86, OpenGL, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1


Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure USA
{reported by RockmanForte}
EmulationStateId = Ingame
Wiimote stops workin when you walk around for a few minutes.

OGL:
Everything's fine with the title screen but it has an blinking a lot on the screen. The ingame is kinda slow/normal speed in between and has a little bit glitchy Graphics and also blink a lot. They flash one frame, then they flash a black frame, and so on.

DX9:
It's the title screen which didn't show up but the background is visible just fine. The ingame is slow a little bit than x64 version and has a little bit glitches Graphic . The ingame with fonts is visible okay but inset box is invisible.

--Revision SVN 1106, x64, OpenGL, GeForce 8800GT, Windows XP , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1

Game: Super Mario Galaxy
Region: PAL
Category: Ingame
Use SMG hack 1+2 for ingame graphics.
Speed: 25 FPS ingame with DC mode enabled on Core2Duo 2,57 GhZ

Rayman Raving Rabbids TV Party (PAL):
Broken {reported by TomskDiver}
--SVN R1312, x86, OpenGL, Intel Core 2 Duo E4600 2.4 GHz, WinXP Prof SP3, DSP-HLE, x360 + WiiMote
On loading PANIC! message: "IPC CommandDisconnect: WiiMote emulation is out of sync. ....."

Call of Duty: World at War (PAL):
Broken {reported by TomskDiver}
--SVN R1312, x86, OpenGL, Intel Core 2 Duo E4600 2.4 GHz, WinXP Prof SP3, DSP-HLE, x360 + WiiMote
After copyright screen PANIC! message: "stwcxd - suspicious instruction"

Star Wars: The Force Unleashed (PAL):
Broken {reported by TomskDiver}
--SVN R1312, x86, OpenGL, Intel Core 2 Duo E4600 2.4 GHz, WinXP Prof SP3, DSP-HLE, x360 + WiiMote
Dolphin crash. Exception info:

The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

playable
thanks to the emulated wiimote on keyboard I got past the intro/beginning screen! Cut scene play well at a constant 60 fps on my system and 40+ fps ingame Sounds in cut scene is perfect but ingame sounds will kill your ear due to loud squeaking noises, but it still has normal sound so basically you are hearing both the game sounds and the loud squeaking noise at the same time!!

Tales of Symphonia: Dawn of the new world(NTSC)


Status:Ingame
Rev:1310
OpenGL has some serious graphical bugs, the textures are rendered offset, no sound in the intro, other sounds with exception of some music is ok

DX is rendering everything perfectly, except for some sprites, which alpha-channels seem to be reversed("see-though" areas are black and colors are "mirrored"), no sound in the intro either, other sounds with exception of some music is ok

MARIO & SONIC At The OlympicGames


Intro ok,menu ok,then goes into the saving screen then crash with no error messages

EmulationStateId = other
Revision SVN 1316, x86, OpenGL, GeForce 8400M GT, Windows 7 , DSP-HLE Plugin

Prince of Persia : Rival Swords

EmulationStateId = Perfect
Nunchuck works perfect. Speed is perfect with Dual Core, Dynarec and Idle skipping ,OptimizeQuantizers turned on. Sound is perfect, NO NOISE.
Revision 1316, x86, OpenGL/DirectX, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote plug-in
All is perfect ,but one problem , YOu cant save, when you try to save the game freez , for that you can use savestate (it works only you you are ingame)
update: broken
Revision 1614, x86, OpenGL/DirectX, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote plug-in
Memory read error.

Cooking Mama PAL:

EmulationStateId = PLayable
Is very fast but graphic no fully this is very hard playing.
--Revision SVN 1324, x86, OpenGL, Windws xp , DSP-HLE Plugin,, Wiimote 0.1

Excite Truck PAl:

EmulationStateId = Other
The game freezes on booting, it doesn't crash or gives any error- or/and panicmessages
--Revision SVN 1324, x86, OpenGL, Windows xp , DSP-HLE Plugin, Wiimote 0.1

Samba de amigo PAl:

EmulationStateId = Other
The game error on booting, it doesn't crash or gives any error- or/and panicmessages
--Revision SVN 1324, x86, OpenGL, Windows xp , DSP-HLE Plugin, Wiimote 0.1

Wii fit Pal:

EmulationStateId = Other
The game it see..sound and graphic fine but this need start are balance board
--Revision SVN 1324, x86, OpenGL, Windows xp , DSP-HLE Plugin, Wiimote 0.1


Petz Sports:

EmulationStateId = Other
Error boot this . and panic menssage
--Revision SVN 1324, x86, OpenGL, Windows xp , DSP-HLE Plugin, Wiimote 0.1

Rayman Raving Rabbids TV Party PAL
: {reported by drwilsonng}
EmulationStateId = Intro

Shows the Intro ,but no sounds.
If you click (A) or let the Intro playback
A windows shows as attached files
After click OK , game Freeze

--SVN R1324, x86, OpenGL, Intel Core 2 Duo E8400 3.0 GHz, Windows XP, DSP-HLE, Wiimote Plugin

Game: Eternal Darkness - Sanity's Requiem

Version: NTSC
Genre: Survival Horror
Status: nothing

r1330, OGL, x86, HLE


Guilty Gear XX ntsc

Works perfectly at full speed, fully playable with sound.
Graphics and sound are excellent at 1920x1200 res.
--Revision SVN 1378, x64, OpenGL, Dual core etc all enabled, HLE sound, classic controller.

Kaze No Klonoa - Door to Phantomile (JAPAN)
:

It is fully playable with rev 1378 and save works! The intro's graphics looks almost perfect but ingame graphic is 100% perfect as far as I can tell. The speed is so fast with dual core on but if you disable dual core and the speed will be fully speed just fine! You can also use gamepad or wiimote either way. It is highly recommend!!!!!
--Revision SVN 1378, x64, OpenGL, disabled Use EuRGB60 Model (PAL6) , Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Plug-in

Nights into Dream

Status:Playable
Really slow. Graphics perfect besides some text.
Rev 1590

DECA Sports PAL:

EmulationStateId = Other
Error in memory after loading addias page
--Revision SVN 1420, opengl, Windows XP x86, DSP-HLE Plugin, Wiimote 0.1

Sports Party:

EmulationStateId = Other
Only dart game can be play successfully, other game hang at loading screen. Need hack to show score table
--Revision SVN 1420, opengl, Windows XP x86, DSP-HLE Plugin, Wiimote 0.1


SSX Blur PAL:
{reported by GekkeGek}
EmulationStateId = Broken
Lots of errors, doesn't even start
--Dolphin SVN R1449, Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz, OpenGL and DX9, Windows Vista Ultimate, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1

Tatsunoko vs Capcom
{reported by Typheus}
Emulation StatId =playable
playable all works
--Revision SVN 2665, x64, OpenGL, AMD Athlon X2 64, Windows Vista 32, DSP-HLE Plugin, Dolphin Wiimote Plugin

zack and wiki:
Ingame.
Flickering of the video and a problem with the layer priority (icons in the upper left side are behind other layer insteadf of first place)
sound: perfect
wiimote: perfect

Dead Rising: Playable rev-2666
 

·
Registered
Joined
·
75 Posts
Samba de amigo PAl:
EmulationStateId = Other
The game error on booting, it doesn't crash or gives any error- or/and panicmessages
--Revision SVN 1324, x86, OpenGL, Windows xp , DSP-HLE Plugin, Wiimote 0.1

this game nows goes in game , watch my video in wii videos area


by the way this is a very excellent idea , and i do agree there need to be altering colors for the games because its a bit confusing looking at the same colored text
 

·
Registered
Joined
·
836 Posts
Discussion Starter #5 (Edited)

Mario & Sonic Beijing Olympics
{reported by Arthuz}

Emulation StatId = Perfect
Only minor glitches now and there, sometime you need to press pause or home to get to the next screen, other than that works flawless on my machine... i havent try it tho with a real wiimote, and i dont know how to play with the emulated version of it but seems to work
--Revision SVN 1557, x32, OpenGL, Core2Duo 2Ghz, 9600M GT, Windows Vista 32, DSP-HLE Plugin, Dolphin Wiimote Plugin

Kororinpa 1
EmulationStateId = ingame
ingame full speed with sound, glitchy background
Revision 3286 x64, OpenGL, real Wiimote


Kororinpa 2
EmulationStateId = ingame
ingame full speed with sound, slight shadow glitch
(fix for error 002 needed)
Revision 3286 x64, OpenGL, real Wiimote

Rayman.raving.rabbids 2
{reported by Arthuz}

Emulation StatId = NOT BOOTING
This game has been previously reported as "Perfect" here, but it doesnt seem to work anymore. As soon as you pass the warning messages, you get an "PANIC Unknown device /dev/net/ip/top" followed by another mysterious message " CWII_IPC_HLE_Device_Error" tried on 3 different versions of the SVN including the latest one
--Revision SVN 1557, x32, OpenGL or Direct3D, Core2Duo 2Ghz, 9600M GT, Windows Vista 32, DSP-HLE Plugin either on or off, Dolphin Wiimote Plugin, nJoy 0.3

Boom Blox

Emulation StatId = Broken / black screen / not booting

black screen when starting up. frame rate keeps on changing but no graphics/menu visible. i tryed with and without the projection hacks / EFB / dual core / optimize qua. - nothing changes
--Revision SVN 1516, x64, OpenGL or Direct3D , E8400, DSP-HLE

Taiko no Tatsujin Wii (JAP)
:
EmulationStateId = Broken
After the tutorial run smoothly, it freezes when loading the music select screen.
--SVN 1516, OpenGL, Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz, Windows Vista 32bit, DSP-HLE, Wiimote Plugin

Guitar Hero III -Legends of Rock
(PAL)
EmulationStateId = Perfect
Sound, Videos, Graphic and Guitar controller work. No save possible. Sound in menus distorted
-Revision 1590 x64, Dual Core, OpenGL, DSP-HLE Plugin, Wiimote Plugin

Tomb raider: underworld

EmulationStateId = broken
Revision 1614, x86, OpenGL/DirectX, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote plug-in
it stay in loading state

De Blob (Pal)

EmulationStateId = Intro
Revision 1623, x86, OpenGL/DirectX, Vista, DSP-HLE Plugin, Wiimote plug-in
Games runs fine in all menus, and can create user. Can select story mode, then level, but locks up when you click to start level. Tried different settings, locks anyway.

Indy Jones Lego (Pal)

EmulationStateId = Broken
Revision 1623, x86, OpenGL/DirectX, Vista, DSP-HLE Plugin, Wiimote plug-in
If you wait about 90 seconds the music starts playing, but the screen remains black, no matter what settings are selected.

Let's Tap (JAPAN)

EmulationStateId = Playable
game works great (including sound). for the "rhythm tap" game you need to enable one of the projection hacks to see the notes. the other games work flawlessly without any hack needed.
(i had to disable idle skipping cause the game was running too fast.)

Revision 1516, x64, OpenGL, real wiimote (obviously does not work with emulated one)

[edit]
since its missing in the list:

Animal Crossing: City Folk
(NTSC)
EmulationStateId = Playable
game works great with 50-70 fps and full sound support. Seems to be "perfect" but this game is quite a long title and who knows what errors later appear .. we´ll see.
If you want to be able to use the on-screen-keyboard enable a projection hack, then the letters become visible. Handy at the beginning of the game
btw: if you have problems to save your game, there is a solution posted in the thread. ([Wii] Animal Crossing City Folk)

Gravity:
{reported by Lucholrr}
EmulationStateId = Perfect

Revision 1640, x86/x64, OpenGL , Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1

Kawasaki Jet Ski:
{reported by Lucholrr}
EmulationStateId = Perfect

Revision 1640, x86/x64, OpenGL , Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1

leach: Shattered Blade PAL

EmulationStateId = Playable
Fully playable with sound at full speed (automatic save works)
--Revision SVN 1713, x86, OpenGL, ATI RADEON HD 3450, Windows XP SP3 , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1

Bleach: Versus Crusade JAP

EmulationStateId = Broken
- Game doesn't load
- 002 Error patched, gives error
--Revision SVN 1713, x86, OpenGL, ATI RADEON HD 3450, Windows XP SP3 , DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1

Top Spin 3 PAL: {reported by Xeiden}
EmulationStateId = InGame
Graphical errors, the game is slow, Tournament mode stucks game
--Dolphin SVN R1713, Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz, ATI RADEON HD 3450 OpenGL, Windows XP SP3, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.1

Disaster Day of Crisis PAL: {reported by Xeiden}
EmulationStateId = InGame
Little graphical errors, good soond, Little error for black screen in the bottom, I get Dolphin crashed in second level.
--Dolphin SVN R1640

Game Party 2 (PAL)
EmulationStateId = MenuMenu + saving works; emu hangs on any game loading screen.
Revision 1697,

Carnival Games (NTSC)
EmulationStateId = Menu
it has a ingame graphics menu. ~1-2 fps in that very first menu. could not select anything / get any further.
Revision 1697,

Bomberman Land Wii (PAL)
EmulationStateId = Playable
enable projection hack R945, else you have graphic glitches in ingame videos. game has the same problem as mario & sonic olympia. so when it seems to stuck, just press the "home" button twice and it continues (eg. end of mini game, 2x "home", "press A button" appears).
overall very playable.
Revision 1697

Guilty Gear XX Acent Core (PAL)
EmulationStateld: = playable with graphic problem screen green, low FPS
Revision 1697 x86 OGL all enable

Super Monkey Ball Banana Blitz (NTSC-U)
EmulationStateID = Playable
Seems to run fine at good speed, first level loaded but I can't play through it because I need a real wiimote. Would be great if someone else tested. Weird lines at the top left of the screen, but besides that all graphics look perfect with no hacks enabled.
R1728 x86, OpenGL plugin, emulated wiimote

Mario Party 8


State= Playable
Graphics= Very nice with some little Glitches
Speed= Full Speed
Sound= Perfect Sound
Turn On Projection Before R945 because there are so much Bloom Effect, and the Game can crash ramdomly

SSB Brawl

Emulation state:intro (with sound)
Specs: Brawl Hack and patch (offical SSBB thread)

Wii Play (Pal):

Emulation state:playable audio:mostly nice graphics
Specs: video:dx,audio:dsp_hle

Paper mario Wii (Pal)
:
Emulation state:playable audio:full graphics
Specs: video:eek:gl,audio:dsp_hle
Note:you must have a Special savefile (after Browsers Castle)
with level 1-1

Target: Terror PAL

EmulationStateId = Broken
Can get to title screen but crashes when I click on "start game".
--Dolphin SVN R1813, AMD Athlon 64 4000+ 2.40GHz

House the of Dead Overkill (PAL/EU)

EmulationStateId = Broken
crashes/hangs emu at booting the game.
Revision 2276, x64, OpenGL, real wiimote

WWE Smackdown vs Raw 2009
(PAL) (see official thread )
EmulationStateId = Ingame
Finally successfully reached menus and even ingame. But ingame graphics are corrupted. Used save file.
Revision 1368 (SSBB) x86, OpenGL, DSP-HLE, Emulated Wiimote
Used Wii Progressive Scan disabled
 

·
Registered
Joined
·
71 Posts
Very good! You could try bolding the status texts like 'Perfect' and use a more bright green colour.

Good luck and keep us updated!
 

·
Registered
Joined
·
836 Posts
Discussion Starter #8
yea i been wanting to all week but i thought i would have been banned.but dont worry you can count on me :)
 

·
<font color="#FF0066"><b>Advanced Newbie</b></font
Joined
·
5,797 Posts
yea i been wanting to all week but i thought i would have been banned.but dont worry you can count on me :)
*bans*

just kidding, why would you get banned cause of this? ;P
 

·
Registered
Joined
·
836 Posts
Discussion Starter #10
because there is a thread just like this one... but the other thread isnt well...updated. hopefully people will like it enough to where it can get sticked ;)
 

·
Code it the hard way :P
Joined
·
1,267 Posts
because there is a thread just like this one... but the other thread isnt well...updated. hopefully people will like it enough to where it can get sticked ;)
The Op of the other Wii compat. thread doesn't want to update it anymore, so you are safe. Thanks for taking his job. :)
 

·
Registered
Joined
·
108 Posts
1. You could add that Super Paper Mario goes in game and is playable for some time using the savegame trick - http://forums.ngemu.com/dolphin-discussion/114969-wii-pal-super-paper-mario-fix.html
So...


-Super Paper Mario (PAL, NTSC): Other
--Revision 1597, x86, OpenGL, Dual Core , Windows XP, DSP-HLE, Wiimote Plugin

Notes: Using savegame trick it's possible to go in game. The game is playable up to chapter 1-3. Your albilities (pixls) dissapear when you enter the door. Some small graphical glitches.



-Mario Super Sluggers (PAL): Broken
--Revision 1597, x86, OpenGL, Dual Core,Windows XP, DSP-HLE, Wiimote Plugin

Notes: Shows the wriststrap screen, then "Checking Wii System Memory". After the checking memory screen dissapears, game hangs on black screen without any errors.
 

·
Registered
Joined
·
124 Posts
so kind of order would be good (alphabetical) and check for dupes (there is 2 times sonic and mario .. one time it states broken .. one time perfect ;) )

+ a changelog at the top would be nice .. for fast checking what has changed.
 

·
Registered
Joined
·
836 Posts
Discussion Starter #14 (Edited)
im not really worried if that game is playable in 1 rev then it break in another rev. aslong as it works in 1 rev people can see that in the list and use that rev to play the game. and im to lazy to do it from A-Z it took me 2 hours to do the whole list over again T_T

and if they want to search for a game they can pres CTRL+F to find the game
 

·
将軍
Joined
·
558 Posts

·
Registered
Joined
·
5,312 Posts
denis411,

You need to be aware and check the list again.. I have see some games say perfect.. Dont put PERFECT.. No games are perfect unless the game is beaten and finish the game. If someone play it at least 30 minutes or less then it should be "INGAME" instead of "PERFECT" unless the game is FINISH. When someone say something.. You should pm this person first to find out the information so this thread can be accurate and easier. :)
 

·
Registered
Joined
·
128 Posts
Prince of Persia : Rival Swords
EmulationStateId = broken
Revision 1614, x86, OpenGL/DirectX, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote plug-in
Memory read error.

Tomb raider: underworld
EmulationStateId = broken
Revision 1614, x86, OpenGL/DirectX, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote plug-in
it stay in loading state

dear denis411.....
I know is a stupid request but..... can you put all the revision of the same game one near the other? or have only one for every game? example:

prince of persia: rival swords
Revision 1316, problems...... specifics.....
Revision 1614, problems...... specifics.....

if possible.... thanks..... if not possible...... thanks.....
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
denis411,

You need to be aware and check the list again.. I have see some games say perfect.. Dont put PERFECT.. No games are perfect unless the game is beaten and finish the game. If someone play it at least 30 minutes or less then it should be "INGAME" instead of "PERFECT" unless the game is FINISH. When someone say something.. You should pm this person first to find out the information so this thread can be accurate and easier. :)


actually Fire Emblem 10 Radiant Dawn seams near perfect
Only nosound fx in battle and nosound in CG movies
I play it since 14xx to latest build 16xx (only move save files into new build)
Currently at Chapter 3-5; Retreat (15h+ gameplay time and 10 missions to the End)
Not a single crash and all goes smoothly
Just use Projection before R945 and Quantizers OFF and nomore graphical glitches (..and yes , spells look great also )
REV.any 15xx,x86, OpenGL, Windows XP, DSP-HLE Plugin, Wiimote Test 0.10
 

·
Registered
Joined
·
5,312 Posts
Yeah but if you didnt finish it then you should say "INGAME"... Being perfect meant perfect graphic and finish the game without a problem.
 
1 - 20 of 157 Posts
Top