Next Generation Emulation banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Sooo whenever i try to play a game like Donkey Kong 64, it always acts up at the part where all the characters are on screen. It starts stuttering, and the lag increases like HELL! I've tried playing several games (SM64 Shindou and StarFox 64, since those are the other 3d games in my emulator collection) and they all do the same thing. Wierdly enogh, Paper Mario runs smoothly. Is this just a case of my computer being bad, or is there more behind this?
Oh os stuff too:
Chrome OS Ver. 103.0.5060.53
Debian Bullseye 11

I just find it kinda weird, cause i have a loaded Windows 10 computer, and it runs games with little to no lag. That's on Project64, though, so Mupen64 in it self could be the issue.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #4 ·
DP - HLE vs LLE
SMB64 - Unplugging
Mystical Ninja Starring Goemon - Shadows & 2D
GoldenEye 007 - Static noise
Bomberman Hero
Perfect Dark - Controller Pak hot swapping
South Park - Chef's Luv Shack
F-Zero X - Expansion Kit (Booting from N64 to 64DD / 64DD to N64)
Booting 64DD "without disk"
DKR - Wizpig (Not an O#$nE%u core...)
Goemon's Great Adventure - angrylion's RDP Plus (Multi-threaded synchronization benchmark)
Zelda MM - LoT (Fixed)

OS: Ubuntu 16.04.7 LTS
CPU: AMD Phenom II X6 1090T Processor
GPU: Radeon RX 560

$ xvinfo
Code:
X-Video Extension version 2.2
screen #0
  Adaptor #0: "GLAMOR Textured Video"
    number of ports: 16
    port base: 63
    operations supported: PutImage
    supported visuals:
      depth 24, visualID 0x21
    number of attributes: 5
      "XV_BRIGHTNESS" (range -1000 to 1000)
              client settable attribute
              client gettable attribute (current value is 0)
      "XV_CONTRAST" (range -1000 to 1000)
              client settable attribute
              client gettable attribute (current value is 0)
      "XV_SATURATION" (range -1000 to 1000)
              client settable attribute
              client gettable attribute (current value is 0)
      "XV_HUE" (range -1000 to 1000)
              client settable attribute
              client gettable attribute (current value is 0)
      "XV_COLORSPACE" (range 0 to 1)
              client settable attribute
              client gettable attribute (current value is 0)
    maximum XvImage size: 8192 x 8192
    Number of image formats: 2
      id: 0x32315659 (YV12)
        guid: 59563132-0000-0010-8000-00aa00389b71
        bits per pixel: 12
        number of planes: 3
        type: YUV (planar)
      id: 0x30323449 (I420)
        guid: 49343230-0000-0010-8000-00aa00389b71
        bits per pixel: 12
        number of planes: 3
        type: YUV (planar)
$ glxinfo -B
Code:
name of display: :0.0
display: :0  screen: 0
direct rendering: Yes
Extended renderer info (GLX_MESA_query_renderer):
    Vendor: X.Org (0x1002)
    Device: Radeon RX 560 Series (POLARIS11, DRM 3.23.0, 4.15.0-142-generic, LLVM 7.0.1) (0x67ff)
    Version: 19.0.0
    Accelerated: yes
    Video memory: 4096MB
    Unified memory: no
    Preferred profile: core (0x1)
    Max core profile version: 4.5
    Max compat profile version: 4.5
    Max GLES1 profile version: 1.1
    Max GLES[23] profile version: 3.2
OpenGL vendor string: X.Org
OpenGL renderer string: Radeon RX 560 Series (POLARIS11, DRM 3.23.0, 4.15.0-142-generic, LLVM 7.0.1)
OpenGL core profile version string: 4.5 (Core Profile) Mesa 19.0.0-devel (git-fc0139d 2018-12-02 xenial-oibaf-ppa)
OpenGL core profile shading language version string: 4.50
OpenGL core profile context flags: (none)
OpenGL core profile profile mask: core profile

OpenGL version string: 4.5 (Compatibility Profile) Mesa 19.0.0-devel (git-fc0139d 2018-12-02 xenial-oibaf-ppa)
OpenGL shading language version string: 4.50
OpenGL context flags: (none)
OpenGL profile mask: compatibility profile

OpenGL ES profile version string: OpenGL ES 3.2 Mesa 19.0.0-devel (git-fc0139d 2018-12-02 xenial-oibaf-ppa)
OpenGL ES profile shading language version string: OpenGL ES GLSL ES 3.20
??? (sorry, i'm a bit new to emulation. I only got deep into it last year, so i've still got some stuff to learn)
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Most of these videos have the purpose of confirming or refuting bugs in their respective development channels. It's okay if you don't understand its content due to lack of proper context and heavy use of Terminal and Bash history/scripts.
My purpose is to demonstrate the optimal behavior of said applications in my obsolete hardware...

Your issue seems to be related to a lack of hardware-accelerated graphics or a malfunction of it. But without the proper information I won't be able to help you.

Fixed it! turns out, Mednafen qt was acting up! I switched to python, and it cleared up!
 
1 - 4 of 4 Posts
Top