Next Generation Emulation banner
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Howdy, what's happening here is that I made a CloneCD image but the game takes ages to actually start. Most of the other games I have take perhaps 10 seconds for the opening fmv or whatever to start; however, when starting Strider, I have to wait for something like 3-5 minutes and then the game will finally start. Other than that, the game runs perfectly so I'm pretty sure that it has nothing to do with video. Another odd thing is that if I make a save state, I'll be able to resume that save almost immediately after starting emulation.

Here's my gpu plugin settings just for the hell of it.

Plugin: Pete's OpenGL2 Driver 2.6
Author: Pete Bernert
Card vendor: ATI Technologies Inc.
GFX card: RADEON 9800 x86/MMX/3DNow!/SSE

Resolution/Color:
- 1152x864 Fullscreen - NO desktop changing
- Internal X resolution: 1
- Internal Y resolution: 2
- Keep psx aspect ratio: on
- No render-to-texture: off

- Filtering: 6
- Hi-Res textures: 2
- TexWin pixel shader: on
- VRam size: 0 MBytes

Framerate:
- FPS limitation: on
- Frame skipping: off
- FPS limit: Auto

Compatibility:
- Offscreen drawing: 1
- Framebuffer effects: 3
- Framebuffer uploads: 1

Misc:
- Scanlines: off
- Mdec filter: on
- Screen filtering: on
- Shader effects: 0/1
- Flicker-fix border size: 0
- GF4/XP crash fix: off
- Game fixes: off [00000000]
 

·
Premium Member
Joined
·
3,093 Posts
Then i think all you can do is use the savestate. That long loading time might be due to subchannel decoding, and then there's little you can do.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top