Next Generation Emulation banner

1 - 10 of 10 Posts

·
8+ Years
Joined
·
2,796 Posts
ok guys...my friend gave me an amd athlon xp 2000+ so i put it on and turn it on but the monitor wont turn on....everything is installed perfectly...but i dont know what the problem is...can anyone help me?

EDIT: ok...i tried to fix it by putting my athlond t-bird on it but it still wont work..when it turns on i dont hear the beep and the screen just stays black...somebody help me...
 

·
Registered
Joined
·
356 Posts
Is power getting to the board(fans spinning, etc..)? Worse case you werent grounded and made yourself a square frisbee, best case something isnt plugged in, go back and make sure you have everything in the proper place. If that doesnt work try booting your comp with things disconnected like drives and stuff and work reverse.
 

·
8+ Years
Joined
·
2,796 Posts
Discussion Starter · #3 ·
the fans are all spinning...but i dont know wut the problem is...ill try booting it /w out everything first and if i run into more problems ill post it again on the forums. Thx Squigi63 :)
 

·
PS2 PAL[v9], PS3Slim PAL
Joined
·
5,370 Posts
I got simmilar problem few days ago with my home PC... it didn't want to boot... what I did you ask? I didn't screw on all bolts... because if the are all pc won't boot... strange eh?
 

·
Registered
Joined
·
378 Posts
just to clarify, does your motherboard support AthlonXP processors? Or did you replace the motherboard entirely. When i went from thunderbird --> AthlonXP I had to replace my motherboard (about time too...)
 

·
8+ Years
Joined
·
2,796 Posts
Discussion Starter · #6 · (Edited)
heres my mobo specs...
MMSI K7T266 Pro2 ATX Mainboard
CPU
-Supports Socket A for AMD Athlon/Athlon XP/Duron Processor
Supports 800mhz up to 1800+ Mhz Processor...

even /w my t-bird processor it doesnt want to boot anymore...

Edit: ok...i thought it was the video card so i went n bought a brand new pny Geforce FX 5500 LE...and its still not working...I tried switching from my T-Bird to Athlon Xp and both dont boot...so I tried taking my cd-rom's and harddrive out and it still wont boot...what now? i need help badly..

Ok....I just got bak from my other room...on the mobo the Athlon XP 2000+ is on and the Geforce FX 5500 LE and nothing else...I turn it on and the screen is still a blank...
 

·
Canadian Spaceman
Joined
·
8,767 Posts
ToM_E: Please stop double posting, and bumping your thread.
 

·
From Love and Limerence
Joined
·
6,574 Posts
ToM_E said:
ok...i tried to fix it by putting my athlond t-bird on it but it still wont work..when it turns on i dont hear the beep and the screen just stays black...somebody help me...
I had the same thing happen to one of my old computers (the motherboard in my case was crap anyway), and it turned out being a dead motherboard. I'm guessing putting in the new processor was too much for it and it killed it, which is why it won't accept the original. You mention the motherboard supporting up to an 1800+ Athlon XP, right? Putting in the 2000+Athlon XP probably killed the motherboard.
 

·
PCSX2 Coder
Joined
·
10,122 Posts
before you declaire the motherboard officially dead, altho it looks like it, try resetting your CMOS by using the shorter jumper, leaving it for about a minute and trying again, if that doesnt work, try taking the board out of the case cos it might be shorting out on it, if it still doesnt work sitting on a table or anything, put it back in its box and throw it in the bin ;)
 

·
8+ Years
Joined
·
2,796 Posts
Discussion Starter · #10 ·
thx for all the support guys...i bought a new mobo n its on the way so...thx for all the help....the mobo is offically dead...
 
1 - 10 of 10 Posts
Top