Next Generation Emulation banner

1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #1
I have a problem with the ePSXe 1.6.0 running slow. Here is my sys info.

P4 2.4, 512MB RAM, 120Gig HD
NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (128DDR MB)
Legacy Audio (On Board)
12x cdrom

So what is the problem? I have a 40x usb cdrom but it doesn't recognize it for some reason.
 

·
Premium Member
Joined
·
6,341 Posts
Does it run slow all the time or only in certain parts of games? Post your video plugin settings ("Copy settings to clipboard" button in Pete's plugins). As for your CD-ROM problem, it's because external CD drives don't support ATAPI so ePSXe won't use it.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #5
Here is my video settings

Plugin: Pete's OpenGL2 Driver 2.5
Author: Pete Bernert
Card vendor: NVIDIA Corporation
GFX card: GeForce4 MX 440 with AGP8X/AGP/SSE2

Resolution/Color:
- 640x480 Window mode
- Internal X resolution: 1
- Internal Y resolution: 1
- Keep psx aspect ratio: off
- No render-to-texture: off

- Filtering: 0
- Hi-Res textures: 0
- TexWin pixel shader: off
- VRam size: 0 MBytes

Framerate:
- FPS limitation: on
- Frame skipping: off
- FPS limit: Auto

Compatibility:
- Offscreen drawing: 1
- Framebuffer effects: 1
- Framebuffer uploads: 1

Misc:
- Scanlines: off
- Mdec filter: off
- Screen filtering: off
- Shader effects: 0/1
- GF4/XP crash fix: off
- Game fixes: off [00000000]

Mostly it's the sound that's slow. The game seems to play ok so far.

How you run off the ISO? I'm using cds.

I have auto update for my video. It says I'm up to date. But I'll check it again.

Thanks for any help guys.
 

·
Premium Member
Joined
·
21,977 Posts
auto-update is BS for drivers, especially videodrivers. last time i checked auto-update it wanted me to use some drivers from september 2003 oO so just go to www.nvidia.com and check it out there ;)

what sound plugin are you using? try Eternal if you arent already.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #7
I'm using ePSXe SPU core 1.5.2. sound plugin. I don't have any other options for it. And it says "ePSXe SPU Core needn't be configurated!!!" So don't know what else to do. I'm new to this PSX thing.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #9
I only have the Pete's OpenGL2 Driver 2.5 option.
I'll look on the page and see if there is more plugins.
My sound is very slowed and messed up.
 

·
Prepare for Descent...
Joined
·
2,619 Posts
1 - 12 of 12 Posts
Top