Next Generation Emulation banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
When I start up a game it says "missing shader extentions" and then crashes.
My video card is a ATI Radeon 9250

OH I'm also running Windows XP
 

·
Registered
Joined
·
25 Posts
if you want to add something just use the edit button...
It's useless to open 2 threads... unless you want to be ban...
and... plz post youre config and what plugins are you using....
and try using a different video plugin...
 

·
Premium Member
Joined
·
26,303 Posts
Using Pete's OpenGL2 right? The problem is that some setting is trying to use Pixel /vertexshading. Petes OpenGL2 does all PS/VS using Dx9 class commands and your card is a Dx8.1 part.
Make sure all references to pixel shading are off (The 'shader effects' and 'use pixel shader for PSX texture window emulation) and try again.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #4 · (Edited)
yeah, sorry about that double post I just visited this forum for the first time today and when I made the post the first time I realized I posted in the wrong topic and went and posted in this one. Now I must go try your advice.

...

Yup, Kane-Sama's advice worked, though my videocards box says it can handle Directx 9.0
 

·
Premium Member
Joined
·
26,303 Posts
It's DirectX9 compatible, but it doesn't have hte DirectX 9 feature set. it's a stupid thing like the whole USB2.0 crap. Hell, an old geForce 2 MX is DirecX 9 compatible, but it doesn't even have the Dx8 feature set.
IIRC:
geForce 1/2/4MX = DirectX 7 (HW T&L)
ATi Radeon < 8000 = DirectX 7 (HW T&L)
geForce 3/4Ti = DirectX 8.0 (PS/VS)
ATi Radeon 8500+ = DirectX 8.1 (PS1.4/VS)
geForce FX 5xxx = DirectX 9 (SM2.0)
ATi 9500+ = DirectX 9 (SM2.0)
geForce FX 6xxx = DirectX 9.0c (SM3.0)
 
1 - 5 of 5 Posts
Top