Next Generation Emulation banner
1 - 14 of 14 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey all, I have just loaded and started working with ePSXe and I have now finished solving most of my installation probs. I now have something that I have no clue how to deal with: with FF7. The game loads find and everythings looks and sounds great, but as soon as I reach the first battle with the two gaurds the game freezes. This happens with my ISO and my disc through ROM, any help is appriciated, ty.
:bounce:
 

·
Registered
Joined
·
7,836 Posts
Your disc is most likely damaged, try with a friend's one maybe :s
 

·
Wind, Life, Eternity
Joined
·
1,331 Posts
It might have something to do with the FF7 battle swirl. Don't know much about it, only played PC version. Try changing display plugin and try different settings too. Enable the video plugin's fix for FF7 too.
 

·
Premium Member
bsnes, ePSXe
Joined
·
21,982 Posts
try using Eternal SPU as it sounds much better. what CD plugin are you using? you failed to mention. what did you make your ISO with?
 

·
Registered
Joined
·
152 Posts
Try using pete's open source soft plugin, if that works, then it's probably your settings. If it doesn't, then try re-making the ISO, I recommend CloneCD, or borrow another CD. Try making the ISO reading from a CD-RW drive, or similar, I think they read better, but not sure.

If it is to do with settings and you got a good enough card, use OpenGL2, if not stick with the OpenGL 1.75 you were using, and check lordkane's site (nick is kane-sama in these forums i think), for optimum battle swirl settings.
 

·
Registered
Joined
·
152 Posts
Post your settings. A newer version? I thought 1.75 was the latest. Did you change plugin? If so, state which plugin too.
 
1 - 14 of 14 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top