Next Generation Emulation banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I'm trying to get FF7 PAL to work with ePSXe 1.60 and Pete's MesaGL Driver 1.68. Currently my biggest concern are the graphics, while using the P.E.Op.S SoftX Driver 1.12 i get everything working perfectly, except the resolution sucks and i can count the pixels (even on high settings) especially on the 3d characters. While using the GL driver it works perfectly except some textures on the 2d backgrounds will show with green outlining. I've seen from posts around here that the latest version is the ogl2 driver, yet i havent been able to find it in linux format and Pete's site seems to be down (or all the links are just broken), so the latest version i could find are these. Is there any way to get rid of that bug? Other then that everything looks more or less okay (the models are a bit shaky when the camera moves around, but its ok).
My config is:

ResX = 1024
ResY = 768
KeepRatio = 1
VRamSize = 256
GarbageCollection = 1
PalTexWnds = 0
HiResTextures = 1
FullScreen = 1
ScanLines = 0
ScanLinesBlend = 0
FrameTextures = 2
FrameAccess = 3
TexFilter = 6
AdvancedBlend = 1
Dithering = 0
LineMode = 0
ShowFPS = 0
UseFrameLimit = 1
UseFrameSkip = 0
FPSDetection = 1
FrameRate = 200
OffscreenDrawing = 3
OpaquePass = 1
AntiAlias = 1
TexQuality = 0
MaskDetect = 0
FastMdec = 1
OGLExtensions = 1
ScreenSmoothing = 0
UseFixes = 1
CfgFixes = 1

Thanks.
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter · #3 ·
dbhankins said:
Searching for FF7 green at the PSX Emulation level turned up this thread:

http://www.ngemu.com/forums/showthread.php?t=65376

As you can see, it's not limited to MesaGL or Linux; OGL2 on Windows has the same problem. Perhaps you can try a resolution that's a multiple of 640x480 and post your results?
Same problem, with same settings only changing res to 640x480, doesnt matter if fullscreen is on or off (of course at 640x480 with fullscreen it screws up with my 1024x768 desktop res). I just want to know if it *is* possible to remove, i mean using the software video driver i don't see it, but then the models look like crap. Not a good trade off i think. I'll test out with a different emulator or different video drivers if someone can give me advice, because most of the stuff i found by myself was for windows, until i went to an old linux howto and followed that, but it's quite outdated now.
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter · #7 · (Edited)
TheMaister said:
Hey, no problem. :D

TexFilter=6

Try to put it to 4 or 0..

Offscreen Drawing = 3

I'm not sure about this, but maybe you should put it to 4.

And by the way, can you give me your computer specs?


You couldn't find XGL2, right?!

http://www.ngemu.com/psx/epsxe.php?action=plugins
Go here, and scroll down until you find it.
I'll try that. My computer specs are:

AMD athlon xp 2600+
512 mb ram + 1 gb swap
ati radeon 9600
debian SID
2.6.10 k7 kernel

EDIT:

Testing the XGL2 driver, it doesnt have that annoying green thing, but still i would like to know the best settings for best results. You know where i can find them? Or do i use the same ones as some windows post i saw?
 

·
Go-player 15 kyu ^^
Joined
·
185 Posts
Ok.. Try these settings.

Plugin: Pete's OpenGL2 Driver 2.7
Author: Pete Bernert
Card vendor: ATI Technologies Inc.
GFX card: RADEON 9800 Pro x86/SSE2

Resolution/Color:
- 1280x1024 Fullscreen - NO desktop changing
- Internal X resolution: 1
- Internal Y resolution: 2
- Keep psx aspect ratio: off
- No render-to-texture: off

- Filtering: 4
- Hi-Res textures: 0
- TexWin pixel shader: on
- VRam size: 128 MBytes

Framerate:
- FPS limitation: on
- Frame skipping: off
- FPS limit: Auto

Compatibility:
- Offscreen drawing: 1
- Framebuffer effects: 3
- Framebuffer uploads: 2

Misc:
- Scanlines: off
- Mdec filter: on
- Screen filtering: on
- Shader effects: off
- Flicker-fix border size: 2
- GF4/XP crash fix: off
- Game fixes: on [00000002]

This is for the Windows-version though, although it shouldn't be a problem.
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter · #9 ·
TheMaister said:
Ok.. Try these settings.

Plugin: Pete's OpenGL2 Driver 2.7
Author: Pete Bernert
Card vendor: ATI Technologies Inc.
GFX card: RADEON 9800 Pro x86/SSE2

Resolution/Color:
- 1280x1024 Fullscreen - NO desktop changing
- Internal X resolution: 1
- Internal Y resolution: 2
- Keep psx aspect ratio: off
- No render-to-texture: off

- Filtering: 4
- Hi-Res textures: 0
- TexWin pixel shader: on
- VRam size: 128 MBytes

Framerate:
- FPS limitation: on
- Frame skipping: off
- FPS limit: Auto

Compatibility:
- Offscreen drawing: 1
- Framebuffer effects: 3
- Framebuffer uploads: 2

Misc:
- Scanlines: off
- Mdec filter: on
- Screen filtering: on
- Shader effects: off
- Flicker-fix border size: 2
- GF4/XP crash fix: off
- Game fixes: on [00000002]

This is for the Windows-version though, although it shouldn't be a problem.
Doing the same except keeping:

- Internal Y resolution: 1

otherwise it crashes on me. Thanks alot.
 
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top