Next Generation Emulation banner

1 - 14 of 14 Posts

·
(>^_^)> *KIRBY*
Joined
·
2,612 Posts
Discussion Starter #1
ok a lil while ago i had a problem with ff8 texboxes and i fixed it but itz bak?? i didnt change any settings...

*-----------------------------*---------------------*
| ePSXe Configuration Item | Current Setting |
*-----------------------------*---------------------*
| Sound Enabled | Yes |
| CDDA Enabled | Yes |
| XA Enabled | Yes |
| XA Read Enabled | Yes |
| SPU IRQ Hack | Yes |
| CDROM Drive Letter | F |
| CDROM Accurate Timing | No |
| Disable CDROM Status | No |
| Country | AutoDetect |
*-----------------------------*---------------------*

Glide³
Board : Voodoo3 (tm)
Version : 3.10.00.0439
File : C:\WINDOWS\SYSTEM\glide3x.dll
: 27/08/1999 02:44, 236544 bytes

*-----------------------------*---------------------*
| Plugin Configuration Item | Current Setting |
*-----------------------------*---------------------*
| Active Configuration | 1 |
| Active 3dfx Card | 1 |
| Enable HotKeys | No |
| Resolution | 1024x768 |
| Refresh Rate | 60Hz |
| Emulate MASK Bit | Yes |
| Dynamic Texture Caching | Yes |
| Custom FrameCap | 60Hz |
| On-Screen Display | Off |
| Frame Skip | Disabled |
| FrameRate Limit | Auto |
| System Type | NTSC |
| FrameCap Method | New |
| Draw Method | Bright |
| Alpha Blending Mode | Advanced |
| Bilinear Filtering | Enabled w/o Sprites |
| Alpha Testing | Normal |
| FrameBuffer Access | Read/Write |
| Off-Screen Drawing | Full |
| Polygon Mode | Textured |
| Texture Windows | Enabled |
| VSync | Enabled |
| Banshee Code | Enabled |
| MDEC Format | Texture |
| Experimental Flipping | On |
| Experimental Screen Sizing | Off |
| FrontBuffer Rendering Fix | Off |
| FF7 TextureWindow Fix | Off |
| DMAChain Fix | Long |
*-----------------------------*---------------------*

*-----------------------------*---------------------*
| ePSXe Configuration Item | Current Setting |
*-----------------------------*---------------------*
| Sound Enabled | Yes |
| CDDA Enabled | Yes |
| XA Enabled | Yes |
| XA Read Enabled | Yes |
| SPU IRQ Hack | Yes |
| CDROM Drive Letter | F |
| CDROM Accurate Timing | No |
| Disable CDROM Status | No |
| Country | AutoDetect |
*-----------------------------*---------------------*

Glide³
Board : Voodoo3 (tm)
Version : 3.10.00.0439
File : C:\WINDOWS\SYSTEM\glide3x.dll
: 27/08/1999 02:44, 236544 bytes

*-----------------------------*---------------------*
| Plugin Configuration Item | Current Setting |
*-----------------------------*---------------------*
| Active Configuration | 1 |
| Active 3dfx Card | 1 |
| Enable HotKeys | No |
| Resolution | 1024x768 |
| Refresh Rate | 60Hz |
| Emulate MASK Bit | Yes |
| Dynamic Texture Caching | Yes |
| Custom FrameCap | 60Hz |
| On-Screen Display | Off |
| Frame Skip | Disabled |
| FrameRate Limit | Auto |
| System Type | NTSC |
| FrameCap Method | New |
| Draw Method | Bright |
| Alpha Blending Mode | Advanced |
| Bilinear Filtering | Enabled w/o Sprites |
| Alpha Testing | Normal |
| FrameBuffer Access | Read/Write |
| Off-Screen Drawing | Full |
| Polygon Mode | Textured |
| Texture Windows | Enabled |
| VSync | Enabled |
| Banshee Code | Enabled |
| MDEC Format | Texture |
| Experimental Flipping | On |
| Experimental Screen Sizing | Off |
| FrontBuffer Rendering Fix | Off |
| FF7 TextureWindow Fix | Off |
| DMAChain Fix | Long |
*-----------------------------*---------------------*
 

·
Premium Member
Joined
·
538 Posts
It looks like VRAM corruption, so try changing FrameBuffer Access and OffScreen Drawing to lower settings.
 

·
(>^_^)> *KIRBY*
Joined
·
2,612 Posts
Discussion Starter #3
ok ill try dat thx lewpy ^_^
 

·
(>^_^)> *KIRBY*
Joined
·
2,612 Posts
Discussion Starter #4
didnt work lewpy:( heres another example... my menu screen
 

·
Premium Member
Joined
·
538 Posts
Are you using save-states? If so, the damage could already be done to the VRAM, and loading the save-state just loads the bad VRAM image. If this is the case, you will need to find some way of coaxing the game in to re-uploading the damaged VRAM areas. Going through different menu systems, etc. may help, as may loading from a memcard.
The Voodoo³ Glide³ driver appears old. Is there a reason you are using old drivers? If not, update to the latest/last 3dfx drivers for the Voodoo³. Some people have good results with recent "hybrid" driver sets, but I can't express an opinion on these as I have not personaly used them.
 

·
(>^_^)> *KIRBY*
Joined
·
2,612 Posts
Discussion Starter #6
do u kno where i can get new drivers??
 

·
(>^_^)> *KIRBY*
Joined
·
2,612 Posts
Discussion Starter #9
which one do i download???:confused:
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Change your "Frambuffer access" back to just "write".

and maybe try "disable" the "bi-linear filtering"

I had the same TEXT problems in FFIX, and changing those fixed for me.

Lewpy's Glide³ Plugin Configuration Information v1.35

-----------------------------------------------------

Computer Information
OS : Microsoft Windows ME (v4.90 Build 3000)
DirectX : DirectX 8.0 installed
Processor : Intel Celeron (P3), 565Mhz (1 off) (00/0683)
16kb L1-I, 16kb L1-D, 128kb L2 (on-chip)
Memory : 511Mb

Core Emulator
ePSXe : C:\EMULATORS\EPSXE140\EPSXE.EXE
: 25/06/2001 20:31, 153088 bytes

*------*----------------------*---------*------------------*
| Type | Name | Version | Date |
*------*----------------------*---------*------------------*
| BIOS | Scph1001.bin..........|.USA..| 02/09/2001 17:10 |
| CDR | W9XCDRCORE..........|..0.0..| Plugin Not Found |
| GPU | gpuLewGlide.dll........|..1.35.| 01/08/2001 20:05 |
| SPU | spuIori148.dll...........|..1.48.| 01/09/2001 22:58 |
*------*----------------------*---------*------------------*

*-----------------------------*---------------------*
| ePSXe Configuration Item | Current Setting |
*-----------------------------*---------------------*
| Sound Enabled........................| Yes |
| CDDA Enabled.........................| Yes |
| XA Enabled.............................| Yes |
| XA Read Enabled.....................| Yes |
| SPU IRQ Hack..........................| No |
| CDROM Drive Letter.................| H |
| CDROM Accurate Timing...........| Yes |
| Disable CDROM Status..............| No |
| Country.................................| NTSC |
*-----------------------------*---------------------*

Glide³
Board : Voodoo3_3000(tm)
Version : 3.10.00.0674
File : C:\WINDOWS\SYSTEM\glide3x.dll
: 16/01/2001 12:38, 348160 bytes

*-----------------------------*---------------------*
| Plugin Configuration Item | Current Setting |
*-----------------------------*---------------------*
| Active Configuration...............| 1 |
| Active 3dfx Card....................| 1 |
| Enable HotKeys.....................| No |
| Resolution............................| 1024x768 |
| Refresh Rate.........................| 60Hz |
| Emulate MASK Bit..................| Yes |
| Dynamic Texture Caching........| Yes |
| Custom FrameCap..................| 60Hz |
| On-Screen Display..................| Off |
| Frame Skip...........................| Disabled |
| FrameRate Limit.....................| Auto(60fps) |
| System Type........................| NTSC |
| FrameCap Method.................| New |
| Draw Method........................| Bright |
| Alpha Blending Mode.............| Advanced |
| Bilinear Filtering......................| Disabled |
| Alpha Testing.......................| Normal |
| FrameBuffer Access................| Write |
| Off-Screen Drawing................| Extra+FBR |
| Polygon Mode.......................| Textured |
| Texture Windows..................| Enabled |
| VSync..................................| Disabled |
| Banshee Code.......................| Disabled |
| MDEC Format.........................| Texture |
| Experimental Flipping...............| On |
| Experimental Screen Sizing......| Off |
| FrontBuffer Rendering Fix........| Off |
| FF7 TextureWindow Fix..........| Off |
| DMAChain Fix.........................| Long |
*-----------------------------*---------------------*
 

·
(>^_^)> *KIRBY*
Joined
·
2,612 Posts
Discussion Starter #12
nope :( so u dunt think that i shud get new drivers???
 

·
(>^_^)> *KIRBY*
Joined
·
2,612 Posts
Discussion Starter #13
i figured out the problem!!! it wuz the advanced blending... i saw lizardj's post and he said he had the same problem with ff9 so i tried turning it to basic and it wurked!!! thx for trying to help anywayz guys ^_^
 

·
Premium Member
Joined
·
538 Posts
I still recommend newer drivers, since the Voodoo³ should work fine with Advanced blending :)
Which Voodoo³ card do you have? 2000/3000, or 3500TV?
What OS do you run? Win95/98/ME, or NT/2000?

If you have a Voodoo2000/3000 and run Win95/98/ME, download these drivers.

If you have a Voodoo2000/3000 and run Win2000, download these drivers.

There don't seem to be WinNT4 drivers for Voodoo3 on the 3dfx page.

Voodoo3500TV needs special driver sets, which are detailed on the 3dfx download page.
 
1 - 14 of 14 Posts
Top