Next Generation Emulation banner
1 - 11 of 11 Posts

·
Scourge of the Seven Seas
Joined
·
2,412 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I'm playing FF9 using Null's SPU V1.34. Whenever a character whacks an enemy with a stick :smash: , instead of a "BAM" sound, I get a "DING" sound. Not that big of a deal, except other SPUs do it right. The other thing: certain sounds (Burmecian bells, certain enemy sounds, doors opening) play way too quickly, like "bng" instead of "BOONG". Here are my settings:



So, what's goin' on here? What's the next best SPU, if it can't be avoided? :(
 

·
Scourge of the Seven Seas
Joined
·
2,412 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Naw, didn't work . . . will try other SPU's. :(
 
G

·
Might I suggest that you try Iroi's SPU vers. 1.46? That is the one that I am using and I get amazing results w/it. All the sounds, and I do mean all, are present in Gauntlet Legends and the music plays flawlessly as well. Plus it does speech very well too. I tried Koudelka the other night and the speech was excellent. So give it a try if you want, it just may fix your problem.
sincerely,
sx/amiga
 

·
Scourge of the Seven Seas
Joined
·
2,412 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Yes, that would be good for me to know as a starting point, too. Thanks for the advice, sxamiga. :cool:
 

·
Scourge of the Seven Seas
Joined
·
2,412 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Iori's was worse. I tried quite a few different settings, including the real-time thing. I'm sticking with Null2's.
 

·
Scourge of the Seven Seas
Joined
·
2,412 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Okay, I started using v1.35 of Null2's, but now the game freezes whenever I try to load state. I tried a few different things to no avail. :( Has anyone figured it out? :confused: Or should I just go back to v1.34? :eyes:
 
1 - 11 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top