Next Generation Emulation banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello I have been browsing your forums for a while but was able to figure most things out without needing to ask questions until now. For some reason on most of the games I play the screen will randomly get stuck on a picture and still be playing as if nothing was wrong.

This happens on one of either screens or both at the same time on occasions, after a while or after taking it out of full screen and lowering it on my task bar 2 or 3 times fixes this problem, but it happens often and at inconvenient times... and I die, boo hoo. I think it might be something with my monitor refresh rate so im going to mess with that now, but I am curious if anyone has a quick fix to this problem, or even knows what I am talking about.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #2 ·
So as it turns out it was not my refresh rate, now im stuck. I changed sync to async and that seemed to work for a short time till only the bottom screen froze. Could it be that im on vista? or possibly something with my display settings?
 

·
Registered
Joined
·
2,614 Posts
What games are you trying to emulate?
 

·
Hackin 'n Slashin
Joined
·
28,630 Posts
It sounds like you are minimizing the emulator which in no$gba's case does not pause emulation but it emulate the closing of the DS lid which causes many games to glitch and freeze as you descibe, sometimes just minimizing 2 or 3 times again as you said removes the glitch but other times no$gba just plain crashes. I am afraid there's no way you can turn this behaviour off though. A workaround for pausing the game would be simply opening the settings window for instance, or the cheats window and then closing it once you want to resume playing.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Hello again, I apologize I figured out the problem but have been so busy playing I forgot to leave a message of what the problem was... it was actually because I was using GL instead of DirectX... Im an idiot, well im an emulation nub anyways.
 

·
Hackin 'n Slashin
Joined
·
28,630 Posts
Ah so it was a rendering issue with an addon then.

Either way glad you got it sorted :)
 
1 - 6 of 6 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top