Next Generation Emulation banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
As always, specs:
RealTek AC/97 Audio
Intel Celeron 2.7GHz w/400MHz FSB and 128KB L2 Cache
ePSXe 1.5.2 and ePSXe 1.6
ePSXe SPU core 1.5.2/Eternal SPU core 1.4/Eternal SPU core 1.41
PE OpS Software GPU plugin
Problem:
The music doesn't play. The soudn effects will play just fine, but I hear no music. I apologize if this is a known issue, though. Can anyone help, and is so, it's greatly appreciated.
 

·
Premium Member
Joined
·
6,341 Posts
Do you have the top three boxes checked in the main sound configuration window? Does the game use CDDA audio?
 

·
Is this thing on?
Joined
·
2,121 Posts
Other than that, does the sound stutter?

(I am somewhat certain the game uses CDDA audio.)
If you running off an image, I suggest running it off a CD (to hear CDDA audio effects) or using the Mooby2 plugin with CDDA Volume set to full.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #4 · (Edited)
n_w94582: Yes, all three boxes are checked.
fireblaster_lyz: Well, I've never noticed the sound studder, I've also tried running it off the real CD, and no music, I've ran it off an image (that I made myself with my legal copy of the CD), and no music. I will try your plugin suggestion though.
EDIT: I tried running my images using Mooby's CDR plugin, and it just hang with a black screen (probably because I dumped them in the Nero format *.nrg and it's the only thing it would dump under). The funny thing is, I can run the music and hear it just fine in Windows Media Player, using moth an actual CD and my dump (mounted using Daemon Tools)..
Double EDIT: I just mounted my image using DAEMON Tools, checked the Analog Audio option, and now everything works just fine. Thank you all. ^_^
 
1 - 4 of 4 Posts
Top