Next Generation Emulation banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Hi, I know this issue has been posted before (last year), but although the solutions in that topic worked for other people, nothing worked for me =\

Basically every time I enter a level (except the first one), the game crashes with an opcode error. I know opcode errors are addressed in the FAQ but I've tried everything there. This is what I've tried:

1) Reburning the ISO with a different filetype
2) Reburning with CloneCD and reading subchannel data.
3) Using the original disc
4) Using the Peops plugin and creating a subchannel file and selecting it in the plugin
5) Using a different GPU plugin (Not only did this not work, the peops plugin is the only one I've found that displays the game right)
6) Using a different CDR plugin
7) Using pSX emulator instead (Somebody said in the other topic that this worked for them, didn't work for me =\)

Is there anything else I can try? My PSX died years ago and I've really had an itch to play this game.

EDIT: I forgot to mention, this happens with Crash Team Racing and Spyro 2 as well. I'm currently trying burning the ISO slower but I think that only works when burning a physical CD.
 

·
Banned
Joined
·
23,263 Posts
Your optical drive does not support the subchannel reading required.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #3 · (Edited)
Ah ok (Stupid Dell), in that case do you have an alternate link to the ppf patch for this game? The ngemu one is a broken link. I've searched google and found nothing.

I'm assuming CTR and Spyro 2 also use LibCrypt?

EDIT: *sigh* I applied the ppf patch to the game but It is still doing the same thing, except now it crashes right near the start too. This is starting to get annoying =\
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Any other ideas for what I could try? The PPF patches don't seem to work. They load up fine but as soon as it gets to the insomniac logo it crashes (Without an opcode error). Am I supposed to burn the file on to a disk after applying the patch or does it not matter?

I also tried playing through without using any save states incase the save states were messing the game up, but it made no difference.
 

·
Banned
Joined
·
23,263 Posts
did you apply the correct patch? you should be using the PAL UK patches.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Yes I used those patches, PAL UK from Megagames.com (The NGemu ppf bit gives 404 errors)

Does it matter that the game is an Australian PAL game? It should be the same correct?
 
1 - 7 of 7 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top