Next Generation Emulation banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
99 Posts
Discussion Starter #1
yo pete :)
Em when playing games that require the playback of cd audio tracks (tombraider 1 & 2 for example) for some reason i cannot get epsxe to play them???
I Have all the sound options on in epsxecutor and also ive tried all spu plugins with no luck.
I Was wondering if you could maybe look into this problem if you got a chance and see if its fixable cause some games just dont feel the same without those creepy soundtracks :):):)
Thanx For the most amazin plugins eva!!!
Live long and prosper pete ;)
 

·
Registered
Joined
·
874 Posts
Audio tracks (cdda) are not played by the spu plugins. Currently
ePSXe is doing cdda by using MCI commands, instructing the cd drive
to play the audio directly.

My cdr plugin has also an interface for playing audio tracks (not using
MCI, but some native scsi commands, of course I dunno if all drives can
do this). Only PCSX is supporting this interface right now, though
(but there are some rumors that AdriPSX and ePSXe will support the new
cdda cdr interface in one of their next releases, too ;) )

Well, to hear the music your drive needs an audio connection to your
sound card, of course. You can check that by putting an audio cd
into your drive, and start up some cd player application. If you
can hear the music, your system is ready for psx-boogie-woogie :)
 

·
Registered
Joined
·
99 Posts
Discussion Starter #3 (Edited)
Thanx for replying pete :)
I know bout the analog audio cable connection between my dvd/soundcard so that aint the prob.
In all other apps (such as pc games or windows cd player) CDDA Tracks play perfecto on my system.
Also ive noticed that in games such as tombraider (psx) the dvd doesnt even read the cdda tracks as the L.E.D of the drive isnt flashing indicating its reading them when its supposed to. Epsxe only plays one audio track per level in tomb 1 and repeats that track every time select is pressed (to enter and exit the inventory system) so the cdda reading system is screwed up right now-Is it possible this is a problem with the current release of epsxe 1.2.0 and not my machine's hardware? :( :( :D
 
1 - 4 of 4 Posts
Top