Next Generation Emulation banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
59 Posts
Discussion Starter #1
Metal Gear Solid....

Ever since I've been trying to play it on ePSXe it's been skippy. Running around in the game is fine but all in-game cut scenes are skip city. I keep seeing people post that their MGS emulation is perfect. How is this so?

I used the search function in for this forum and the worst complaint I heard was that the voices can be choppy. Is that the same as the cut scene movies? I don't know. I just don't understand how people can post that it's perfectly emulated when their is this glaring imperfection. From what else I read it also crashes alot in anything besides version 1.01

Don't get me wrong either. I'm not bashing ePSXe. I love it more than any emulator on the net. I just want to know if I'm missing an obvious fix to the skippy cut scene movies. I can live with choppy voices but having every cinematic sequence in chop-o-vision = sux0r.

ANyone care to let me in on this "perfect emulation"?

thx,
snow
 

·
Premium Member
Joined
·
8,586 Posts
I don't think anyone gets metal gear solid to run perfect...... Maybe just near perfect....... There are still some voices issues and there are skippy scenes..... Maybe the people who are getting it to run perfect have super highend comps(above 1 gig)..... I have a tbird gig and I can't say it runs perfect, but it does run pretty good though..... I haven't tried the new spus....Maybe they will help me run it perfect on epsxe...... Gotta test it out later.....
 

·
Premium Member
Joined
·
874 Posts
Ever since I've been trying to play it on ePSXe it's been skippy. Running around in the game is fine but all in-game cut scenes are skip city
I've never played MGS very much, but I've also noticed some stop-and-go in the cut scenes. While the scene pauses, the cdrom drive seems to be very busy. So my advice: try to make an ISO from the game. Maybe it will help (I didn't try it, though).
 
1 - 3 of 3 Posts
Top