Next Generation Emulation banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
Hello. I'm having an issue with Final Fantasy IX CD 3.

Running epsxe 1.70
I have the graphics set correctly, I'm having no issue there.


I can go through CD 3 with no issues up untill the point where I get Kuja's palace.


My game doesn't crash when I encounter Thundaga or Water spells like most poeple.

My problem is that on the FINAL candle that must be lit (The one that triggers the boss) the exlamation point does NOT show up, and I'm unable to trigger the fight.

I've tried MULTIPLE .iso's to no avail. I DO use savestates, however, even if I load the game at the kupo save point before, I'm uable to see the "!" that SHOULD pop above my head when I try to activate the scene.


Please help, I've tried everything.
 

·
God of Douchebagness™
Joined
·
9,826 Posts
yeah it doesnt sound like something that the emulator itself would cause, you must be missing something.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #4
No, I assure you. It must be the emu. As I watched the "Lets play...." on it. I've done everything, (I followed the FAQ posted by ALEX on Gamefaqs, GREAT guide writer)
 

·
Banned
Joined
·
23,263 Posts
You've missed a candle, simple as that.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #6
Spot on Squall-Leonhart

Ah, well, I suppose I should have listened to everyone's advice before I continued. No more than a few hours after posting this (Having this issue for weeks now) I decided to go home and try it. Sure enough, Squall-Leonhart was correct, I had missed a candle. I even watched the video o_O

Ok, thank you guys very very much :)


(FFVIII May be my favourite Final Fantasy ;P)
 

·
Banned
Joined
·
23,263 Posts
Being wrong didn't get me the position of commander.... wait....
Convict ID:54616.... when did that happen...
 
1 - 9 of 9 Posts
Top