Next Generation Emulation banner

1 - 20 of 27 Posts

·
Registered
Joined
·
34 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello everyone!

*see pic* i've enabled the ffix fix and using kanes settings (exept that i've use "gfx card read and moves" to prevent the slowdowns during battle....
 

·
Premium Member
bsnes, ePSXe
Joined
·
21,979 Posts
do you have the FF9 special game fix on?
 

·
Premium Member
Joined
·
26,303 Posts
Tried playing with Off-screen Drawing?
 

·
Premium Member
Joined
·
26,303 Posts
I can't say I've ever experienced this issue....
What version of the game are you using? If PAL UK could you attach a savestate so I can play with the settings?
 

·
Premium Member
bsnes, ePSXe
Joined
·
21,979 Posts
paste in your exact settings please.
 

·
Registered
Joined
·
34 Posts
Discussion Starter · #10 ·
Plugin: Pete's OpenGL Driver 1.1.75
Author: Pete Bernert
Card vendor: NVIDIA Corporation
GFX card: GeForce4 Ti 4200/AGP/SSE/3DNOW!

Resolution/Color:
- 640x480 Fullscreen - NO desktop changing [32 Bit]
- Keep psx aspect ratio: off

Textures:
- R8G8B8A8
- Filtering: 3
- Hi-Res textures: 0
- VRam size: 128 MBytes

Framerate:
- FPS limitation: on
- Frame skipping: off
- FPS limit: Auto

Compatibility:
- Offscreen drawing: 3
- Framebuffer texture: 2
- Framebuffer access: 3
- Alpha multipass: off
- Mask bit: on
- Advanced blending: on

Misc:
- Scanlines: off
- Line mode: off
- Unfiltered FB: off
- 15 bit FB: on
- Dithering: on
- Screen smoothing: on
- Screen cushion: off
- Game fixes: on [00001200]
 

·
Premium Member
Joined
·
26,303 Posts
You tried enabling 'Alpha Multi pass'?
 

·
Premium Member
bsnes, ePSXe
Joined
·
21,979 Posts
screen smoothing off? odd/even bit hack off? advanced blending off? change the filtering?
 

·
Premium Member
Joined
·
3,093 Posts
Wich drivers and directx version are you using? Maybe upgrading/downgrading drivers, or even reinstalling dx can help.
 

·
Premium Member
bsnes, ePSXe
Joined
·
21,979 Posts
try turning texture filtering off completely then.
 

·
Registered
Joined
·
34 Posts
Discussion Starter · #18 ·
tried to turn the texture filtering off, no change.
I use the exact same drivers and dx versions as i did when i last played the game, and it runned smooth then... wierd...
 

·
Emu Author
Joined
·
613 Posts
not sure if your system could handle the plugin change but if you use the opengl2 graphics plugin it removes that horrible problem as i had the same issue until i changed to the driver, not sure what they did to fix it but i wont use the normal opengl plugin again. plus it has made my playing ffxi near perfect now on my system, only hint at trouble is a tiny(i mean very tiny) slow down going into battles. if you would like a listing of my settings for the plug in just send me an e-mail(not sure if i made e-mail change as of recently so just in case send to [email protected]:) ) .

<----die hard final fantasy fan :D
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
i got a problem too with ff9. when i turn on frameskipping to increase gamespeed, my battlemenu disappears and the screen start blinking. do anyone know how i can run the game fast without problems?i have tried epsxe 16. and 1.5.2, and im using pete's plugin 2.6
 
1 - 20 of 27 Posts
Top