Next Generation Emulation banner

1 - 13 of 13 Posts

·
Registered
Joined
·
70 Posts
Discussion Starter #1
Hi, finally got my FF9 working. But the background of the text is very terror... any experts here is playing FF9 nicely on Lewpy's GPU 1.35 and can you please help me out? Thanks!!


Regards.
 

·
Registered
Joined
·
70 Posts
Discussion Starter #2
I want a list of the configurations for the Lewpy's GPU. Thanks for your help!! And also, when I'm in the movie, there's something blinking on my right, how to fix it?


Thanks!! :) :)
 

·
Registered
Joined
·
169 Posts
text is gonna suck...

The text is gonna suck if you want to have the nice gfx...its a trade off..but hey you can live with it...the nice glafied gfx make up for it :)
 

·
Registered
Joined
·
1,830 Posts
If your video card supports FSAA then you should use that. I think it works best with filtering turned off, but I'm not sure. Only Geforce, Voodoo5(maybe voodoo4?), and Kyro2 cards have FSAA.
 

·
Premium Member
Joined
·
8,586 Posts
What voodoo card to you have? I got a voodoo 5 5500 and it gives me great graphics.. 2d and 3d.. Try running the game at 640x480, biliniear filtering set to enabled w\out sprites.. If you got a voodoo 5 then use 4xFSAA if your comp can handle it.... Here is my configuration of FF9:

Lewpy's Glide³ Plugin Configuration Information v1.35
-----------------------------------------------------

Computer Information
OS : Microsoft Windows 98 SE (v4.10 Build 2222)
DirectX : DirectX 8.1 installed
Processor : AMD AMD Athlon(tm) Processor, 1000Mhz (1 off) (00/0642)
64kb L1-I, 64kb L1-D, 256kb L2 (on-chip)
Memory : 256Mb

Core Emulator
ePSXe : D:\EPSXE\EPSXECUTORTOOL.DLL
: 02/06/2001 22:18, 98304 bytes

*------*----------------------*---------*------------------*
| Type | Name | Version | Date |
*------*----------------------*---------*------------------*
| BIOS | SCPH1001.BIN | | 11/07/1997 05:38 |
| CDR | W9XCDRCORE | 0.0 | Plugin Not Found |
| GPU | gpuLewGlide.dll | 1.35 | 01/08/2001 20:05 |
| SPU | SPUCORE | 0.0 | Plugin Not Found |
*------*----------------------*---------*------------------*

*-----------------------------*---------------------*
| ePSXe Configuration Item | Current Setting |
*-----------------------------*---------------------*
| Sound Enabled | Yes |
| CDDA Enabled | Yes |
| XA Enabled | Yes |
| XA Read Enabled | Yes |
| SPU IRQ Hack | Yes |
| CDROM Drive Letter | F |
| CDROM Accurate Timing | No |
| Disable CDROM Status | No |
| Disable CDROM RT Status | No |
| MDEC Enabled | Yes |
| MDEC Timing Enabled | Yes |
| SIO IRQ Always Enabled | Yes |
| Country | AutoDetect |
*-----------------------------*---------------------*

Glide³
Board : Voodoo5 (tm)
Version : 3.10.00.0674
File : C:\WINDOWS\SYSTEM\glide3x.dll
: 16/01/2001 12:38, 348160 bytes

*-----------------------------*---------------------*
| Plugin Configuration Item | Current Setting |
*-----------------------------*---------------------*
| Active Configuration | 1 |
| Active 3dfx Card | 1 |
| Enable HotKeys | Yes |
| Resolution | 640x480 |
| Refresh Rate | 60Hz |
| Emulate MASK Bit | Yes |
| Dynamic Texture Caching | Yes |
| Custom FrameCap | 60Hz |
| On-Screen Display | Off |
| Frame Skip | Disabled |
| FrameRate Limit | Auto |
| System Type | NTSC |
| FrameCap Method | New |
| Draw Method | Bright |
| Alpha Blending Mode | Advanced |
| Bilinear Filtering | Enabled w/o Sprites |
| Alpha Testing | Normal |
| FrameBuffer Access | Read/Write |
| Off-Screen Drawing | Full |
| Polygon Mode | Textured |
| Texture Windows | Enabled |
| VSync | Enabled |
| Banshee Code | Enabled |
| MDEC Format | Texture |
| Experimental Flipping | On |
| Experimental Screen Sizing | Off |
| FrontBuffer Rendering Fix | Off |
| FF7 TextureWindow Fix | Off |
| DMAChain Fix | Long |
*-----------------------------*---------------------*

You can also try 960x720 res... If you don't got FSAA then the text and 2d graphics will look pixelated but just play the game a few feet away and they will look better... :) You can check my screenshots of this game running on my voodoo 5 here:


http://boards.psxemu.com/showthread.php?threadid=765&highlight=voodoo
 

·
Premium Member
Joined
·
538 Posts
Please provide a screenshot of the problem, and your configuration information. The configuration information is written to a file when you take the screenshot.
 

·
Registered
Joined
·
70 Posts
Discussion Starter #9
Played FF9 with Pete's OpenGL 1.50 with the Fast option. Background of the menu/dialog is fixed, but the graphic is quite poor. Lewpy's graphic is really great, but the background of the menu/dialog is really poor.... Help me!!
 

·
Registered
Joined
·
70 Posts
Discussion Starter #13
The problem is fixed. The Alpha Blending Mode should set to Basic. Then the game is ok now. But the movie will jump away after 10 seconds. How to fix it this time....
 
1 - 13 of 13 Posts
Top