Next Generation Emulation banner

1 - 16 of 16 Posts

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter #1
I jus hav a problem n i jus cant find out wat wrong
once there is a scene (mainly when mdec started) then da CD-drive start to load numerous time (then screen ticks; pause the play a frame then pause) Is it my cpu, my cd-drive (Acer 40X IDE drive) or the old driver which i neva update?????? :confused:
sum1 plz tell me da problems. DANX in advance :dead:
 

·
Registered
Joined
·
9,506 Posts
I'd say the cd drive. If I recall correctly they are really bad when it comes to reading psx disks. Try burning an iso to see if that helps.
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter #3
but i hav use up my 12 gig hd :( i cant put iso in my hd since it is really big......... any other suggestion tat wont take up too much hd space???? :dead:
danx neway betamax
 

·
Registered
Joined
·
1,830 Posts
I think some people have gotten their Acer or A-open drives reading PSX CDs by using ForceASPI. Get it atPSXemu.com and follow the homepage link for install instructions. I gave you the link to the ePSXe download site because that's the one I remember, but it doesn't matter what emu your using.
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter #6 (Edited)
tis problem is for all da emu, includin VGS, epsxe, bleem!, n other
btw, i keep gettin a illegal operation when i try to config plugin for fpse..... i remember there's a file cause it but forgotten which, jus want to try it out.
neway, caching dun do nething for me, even i try to set it as high as possible, n i also try out sum cachin program but didnt work.... but pete' CDR plugin does help a little bit
also i will try out da link
Danx for da advice lu-zero n adair
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter #7
ForceASPI didnt do nethin for me.... not a bit of improvement.......
well, maybe my cd-drive sux so bad, ne other suggestion???
Danx in advanzzz :dead:
 

·
Registered
Joined
·
48 Posts
Originally posted by DarKniGhT
tis problem is for all da emu, includin VGS, epsxe, bleem!, n other
btw, i keep gettin a illegal operation when i try to config plugin for fpse..... i remember there's a file cause it but forgotten which, jus want to try it out.
:) Don't worry,it's a common problem with FPSE, just drag that annoying window and keep configure ur emu.
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter #9
k.... danx
but i want to kno wat "things" will help speed up my CD-drive or keep it from continously loadin during a scene (mostly mdec scenes). plz, it make a lot of da game unplayable......... Danx in advance
 

·
Registered
Joined
·
292 Posts
Originally posted by DarKniGhT
k.... danx
but i want to kno wat "things" will help speed up my CD-drive or keep it from continously loadin during a scene (mostly mdec scenes). plz, it make a lot of da game unplayable......... Danx in advance
if the FPSE config crashes is because you don't have a complete aspi layer so the configurato catch an error and shot that window... try again to use force aspi and maybe try www.adaptec.com to get a test app to be sure that all goes well
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter #13 (Edited)
Originally posted by lu_zero


because you don't have a complete aspi layer so the configurato catch an error and shot that window... try again to use force aspi
how u use force aspi...... i thought once u install Force ASPI 1.7 u dun need to "activate" it......
im a ignorant about computer cuz i neva get to learn much about comp.....
Danx ppl!:dead:
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter #15
Yea, i hav it installed and i use da test programs to confirm tat theres no error on it...... but i try it again n fpse still duesnt work...:dead:
 

·
Registered
Joined
·
292 Posts
ok
You have that and ONLY that in those dirs
1 plugins :spuiori.dll, *psemu* (the wrappers bundled),joy*demo.dll,joy*key.dll
2 plugins\psemu : cdpeteASPI, gpupete.

nothing else

check to have bios correctly in bios dir

and to not have HLE bios emu activated

that all
 
1 - 16 of 16 Posts
Top