Next Generation Emulation banner

1 - 20 of 31 Posts

·
Registered
Joined
·
83 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello, After playing with this for 4 hrs now i give up. When i try to dail in speed by the force FPS option, Its to fast on 30 and to slow on 20, I mean its way off. I booted it up on my PSX just to see how fast its should run at. Im not even close Im running EpsxE 161, I have a 2800XP with a 9800 with windows XP SP1, my config file as of time of me giving up is this=Plugin: Pete's OpenGL Driver 1.1.76
Author: Pete Bernert
Card vendor: ATI Technologies Inc.
GFX card: RADEON 9800 Pro x86/MMX/3DNow!/SSE

Resolution/Color:
- 1024x768 Fullscreen - NO desktop changing [32 Bit]
- Keep psx aspect ratio: off

Textures:
- R8G8B8A8
- Filtering: 6
- Hi-Res textures: 2
- VRam size: 128 MBytes

Framerate:
- FPS limitation: on
- Frame skipping: off
- FPS limit: Auto

Compatibility:
- Offscreen drawing: 3
- Framebuffer texture: 2
- Framebuffer access: 4
- Alpha multipass: on
- Mask bit: on
- Advanced blending: on

Misc:
- Scanlines: off
- Line mode: off
- Unfiltered FB: off
- 15 bit FB: off
- Dithering: off
- Screen smoothing: on
- Screen cushion: off
- Game fixes: on [00001000]

Im running on an clone CD img. Tho i tryed running it off the cd and got the same thing. Im 100% stumped. Plases help.
 

·
The Hunter
Joined
·
15,879 Posts
Try putting it on 60, which should be the right FPS limit for NTSC games.

Another suggestion: Try Pete's OGL2 plugin with high x and y resolution.
 

·
Registered
Joined
·
7,836 Posts
Don't use the "Better FPS calculation" in the Game Fixes panel, it causes all the games
to run at full speed with half the framerate (so 25fps PAL, 30fps NTSC)

CC needs 60 fps
 

·
Registered
Joined
·
83 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Ok I just upgraded plugins. The new shader stuff seems cool. ill play with it more when i get home BUT it still runs to fast. I have it set to 60 FPS and it still runs to fast. Plases help :( This is the new set up=

Plugin: Pete's OpenGL2 Driver 2.7
Author: Pete Bernert
Card vendor: ATI Technologies Inc.
GFX card: RADEON 9800 Pro x86/MMX/3DNow!/SSE

Resolution/Color:
- 1024x768 Fullscreen - NO desktop changing
- Internal X resolution: 1
- Internal Y resolution: 1
- Keep psx aspect ratio: off
- No render-to-texture: off

- Filtering: 6
- Hi-Res textures: 2
- TexWin pixel shader: on
- VRam size: 128 MBytes

Framerate:
- FPS limitation: on
- Frame skipping: off
- FPS limit: 60.0

Compatibility:
- Offscreen drawing: 1
- Framebuffer effects: 3
- Framebuffer uploads: 2

Misc:
- Scanlines: off
- Mdec filter: on
- Screen filtering: off
- Shader effects: 3/4
- Flicker-fix border size: 0
- GF4/XP crash fix: off
- Game fixes: on [00001000]
 

·
Registered
Joined
·
7,836 Posts
It's not too fast, it's just the normal speed :p
Or maybe you've installed a speedhack to make windows faster, that in fact it makes everything faster
 

·
Registered
Joined
·
83 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Ok well, this is the only game 1 of all my PSX games to do this. I loaded it up in my psx just to get a feel for speed on it. And pn PC way faster. Any help plases?
 

·
Registered
Joined
·
210 Posts
same thing happens to me...
I put it on 60 frames and it runs way too fast, no other game gives me this problem. I would give you my system config but man I am so sleepy...maybe tomorrow...
 

·
Registered
Joined
·
83 Posts
Discussion Starter · #10 ·
No, If u limit the FOS to 30. THe opening video plays all chopy. But game plays fine....Just faster. I dont undersatnd it, every game i tryed wroks perfect but CC. I gotta figure this out.
 

·
Registered
Joined
·
183 Posts
Have you tried to use Pete's soft plugin? If it works right, it is probably a graphics card/driver issue. If not, try making a new image of the disc... (that last one is a stretch, I am running out of ideas honestly.) Also I dunno what exactly the -noauto switch does but it is often used w/ CC, so it is worth a try...
 

·
Registered
Joined
·
83 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Ugh, I tryed Soft plugin. Still fast. Im just about to give up on this. I have no idea. I tryed it right of the game cd and still to fast -sighs-
 

·
Registered
Joined
·
83 Posts
Discussion Starter · #13 ·
WEEEEE I tryed 1.5.2 and it works allmost perfect. It plays at perfect speed. The battles have a little slowdown but im sure i can work that out. Not that i mind using the older Version but why only me have this problem with 1.6.0? Aslo i know it a stikey but is EpseE dead or sleeping?
 

·
Registered
Joined
·
183 Posts
Ok...oddly enough, I think we might wanna look away from the GPU plugin. Try limiting your disc read speed to 4x in your CDR plugin and try out some different sound plugins. PEOPS and Eternal are both decent plugins, and the ePSXe internal sound is very compatible with many games. A redump of the BIOS might also be in order, but I doubt a BIOS problem would only affect one game. Do you own any NTSC games besides Chrono Cross? Is the Force PAL option turned on in the emulator? Did you try using the Force NTSC option? Perhaps you should try another emulator such as SSSPSX, PSXEven, or the 1.5.2 version of ePSXe and see if you have the same problem. One of the two versions doesn't like CC very much, but I forget which. I also cannot seem to duplicate your problem on my PC with either version.


EDIT: Above post was made as I was writing this. I'm glad it worked out for you man. Running 1.6.0 with the -noauto switch i think is the fix for the new version. The 1.6.0 version fixed many games, and broke others, so just bear with having both till they find a way to address the compatability issues. I am sure the ePSXe team would not abandon the project without telling the thousands of users about it first. As long as we love the program, it will likely never die...programmers have a soft spot for ppl actually using their stuff and giving feedback.
 

·
Registered
Joined
·
83 Posts
Discussion Starter · #15 ·
A little late on the draw bluekirby? Ty tho for the reply. I got it to work with 1.5.2 and im optmaizing it now. If we could figure out why 160 is giving such a hard time. And i only own NTSC games. And Is epsxe dead? is ssspsx gonna be the big showing? Being the update alot?
 

·
Registered
Joined
·
183 Posts
I think ePSXe has reached a stage where there isn't anything small to fix anymore, which would mean any further improvements would involve massive rewriting of code, rather than small tweaks, bug fixes, and individual compatibility issues. As a programmer, I understand how long it can take to improve an "almost perfect" program, so just give them some time and wait for them to tell us if they are quitting the project. As far as other emulators, I encourage you to try out your options. I may only be giving help on the ePSXe forums, but I use other emulators some as well. They all have their quirks, and their strengths. I am just most comfortable with the workings of ePSXe, so I choose to use it first, before I try others.
 

·
Registered
Joined
·
83 Posts
Discussion Starter · #17 ·
See i like ePSXe by far the best, And i know what you mean, PSX emulation is almost perfect. Seems like in the next major build it should be a perfect emulater. I have a few quaks with it now, but its by far the best for me :) plus i love the ePSXeCutor frontend. Only real problem i have still is no vibartion. :)
 

·
Registered
Joined
·
231 Posts
i have had the same problem in the past too...
but then i realized i forgot to use the -noauto switch.

odd as it sounds, that solved all my FPS and other problems playing Chrono Cross.
 
1 - 20 of 31 Posts
Top