Next Generation Emulation banner

1 - 20 of 23 Posts

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #1 ·
My problem is that no game start and there is only a black screen and nothing happen...

my log is this...

* Running ePSXe emulator version 1.6.0.
* Memory handlers init.
* ePSXe: PSX BIOS loaded [bios\scph7502.bin].
* Loading ISO Format [BIN/IMG2352] ok
* Force PAL cdrom detected.
* Doing init gpu [0]...
* Gpu open[0]...
* Direct input init ok.

sometimes

* doing spu init...
* Spu open...

is there too

i've tryed it with all emu's may the problems are because of the new NVidia driver...

but the bios start normal....

I need hlp^^

((( I tryed with all plugins and many bios)))

EDIT:
AMD Athlon XP 2600+
1024 MB Infenion RAM
NVidia GeForce 6600GT von XFX
MSI Mainboard AGP
Win XP Pro. SP2
may it helps...
 

·
Registered
Joined
·
183 Posts
Hmm...try running from an ISO image rather than a BIN or IMG, or use an original CD. My luck with BIN images has been terrible in general, and maybe that is just a problem only I have, but anything is worth a try, right? Use a program like ISO Buster to extract or convert to ISO, and make sure the files show up in it if you try to extract an ISO out of a BIN... otherwise, you have a bad image, probably made by a CDROM that doesn't support RAW mode correctly. Try using ppf patches or subchannel files made in Pete's CDR plugin if you want to play copy-protected games.
 

·
Premium Member
bsnes, ePSXe
Joined
·
21,979 Posts
have you upgraded/downgraded (in other words, just changed) your graphics driver?

what plugins are you using?
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #4 ·
I changed plugins and upgraded them....

I have got thoe origin CD an ISO a BIN and a IMG and I have tryed with ppf

nothing NOTHING *waaa*

I tryed everything.... everything....^^

I can't play Playstation emu... I play n64 over internet^^ (my fav games)

CU
 

·
Premium Member
bsnes, ePSXe
Joined
·
21,979 Posts
ok well update your drivers at www.nvidia.com, try using Sapu's or Xeven's plugins for CD because they autoconfigure. use Eternal 1.41 for sound with default settings. for graphics try Pete's OpenGL2 with the nice preset.
 

·
The Midnight Toker
Joined
·
20 Posts
It did the same for me when I used scph-7502

When I switched to scph-1001 it fixed the problem

I know you said you tried many BIOS but the BIOS has to correspond with the game type(NA,PAL,JP)

Sorry if this didn't help, it's just what worked for me.
 

·
Premium Member
bsnes, ePSXe
Joined
·
21,979 Posts
the BIOS doesn't have to correspond to the game, i beat MGS:Integral (NTSC/J) with a US SCPH1001 BIOS.
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #8 ·
I#ve got always the latest driver for my chipset, Garphik card, Sound card,...

And every 3 month I update my bios. (It still doesn't working)
 

·
Registered
Joined
·
183 Posts
The BIOS we are referring to is the one used by the emulator, dumped from your console, not the BIOS of your motherboard. There is no way I know of to "upgrade" your PSX BIOS that I am aware of.
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #10 ·
bluekirby0 said:
The BIOS we are referring to is the one used by the emulator, dumped from your console, not the BIOS of your motherboard. There is no way I know of to "upgrade" your PSX BIOS that I am aware of.

Of course I meant my System Bios.
I know that there is no way to "upgrade" the PSX bios.
 

·
Familiar Face
Joined
·
4,971 Posts
Splitframe said:
Of course I meant my System Bios.
I know that there is no way to "upgrade" the PSX bios.
You need a Playstation BIOS file. Do you not understand? You need to dump the bios from your Playstation to your computer, without it, you're out of luck and it will never work.;)
 

·
The Midnight Toker
Joined
·
20 Posts
hushypushy said:
the BIOS doesn't have to correspond to the game, i beat MGS:Integral (NTSC/J) with a US SCPH1001 BIOS.
That's odd. When I tried using a Japanese game with a US BIOS it acted as if there was no disc in the drive. My autoplay picked it up but not the US BIOS. The Japanese BIOS however worked just fine. Perhaps it was some other problem.
 

·
Is this thing on?
Joined
·
2,121 Posts
Nope.
I am sure ePSXe allows for automated detection of the region of the discs. If it doesn't work, a possiblity would be a bad dump of the BIOS.
 

·
Premium Member
bsnes, ePSXe
Joined
·
21,979 Posts
Kyuuketsuki said:
That's odd. When I tried using a Japanese game with a US BIOS it acted as if there was no disc in the drive. My autoplay picked it up but not the US BIOS. The Japanese BIOS however worked just fine. Perhaps it was some other problem.
no, i've played an NTSC U/C game using a NTSC J BIOS. i know it works. i've also played my NTSC U/C games on a PAL BIOS.
 

·
The Midnight Toker
Joined
·
20 Posts
Well my US BIOS work on all my other US games. I have no idea what the issue could be. I got the BIOS straight from my friend's Japanese PSX and my own US PSX. I have never tried the PAL BIOS because all my friends who have PAL versions of the PSX live about 5000 miles away.
 

·
Registered
Joined
·
183 Posts
As far as I know, as long as he gets rid of his friend's BIOS before his friend uses his console again, no harm, no foul. It is the same basic concept as loaning your original game discs to someone... it is legal as long as the same copy of the game is never used by more than one person at the same time. Of course physical presence of the console while using the BIOS would likely cement the legality of the circumstance, just like giving your friend the physical discs of your game to play (assuming you don't have any backups of the game). Forgive me and edit this if I have made a serious error in my understanding of the legality of this particular situation. I am not encouraging having more than one person using the logical console (hardware or dumped BIOS from the hardware being the same entity) at any point in time.
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #19 ·
Splitframe said:
* Running ePSXe emulator version 1.6.0.
* Memory handlers init.
* ePSXe: PSX BIOS loaded [bios\scph7502.bin].
* Loading ISO Format [BIN/IMG2352] ok
* Force PAL cdrom detected.
* Doing init gpu [0]...
* Gpu open[0]...
* Direct input init ok.
I have a PsX bios and i tried with many other...

it isn't working..
 

·
The Midnight Toker
Joined
·
20 Posts
bluekirby0 said:
As far as I know, as long as he gets rid of his friend's BIOS before his friend uses his console again, no harm, no foul. It is the same basic concept as loaning your original game discs to someone... it is legal as long as the same copy of the game is never used by more than one person at the same time. Of course physical presence of the console while using the BIOS would likely cement the legality of the circumstance, just like giving your friend the physical discs of your game to play (assuming you don't have any backups of the game). Forgive me and edit this if I have made a serious error in my understanding of the legality of this particular situation. I am not encouraging having more than one person using the logical console (hardware or dumped BIOS from the hardware being the same entity) at any point in time.
Well I bought it from him so I could play Guitar Freaks. So he never used it after I got his BIOS. I used the PSX for the aforementioned Guitar Freaks, but that's no big.
 
1 - 20 of 23 Posts
Top